Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Zakelijk

"Engels Oefenen: Effectieve Manieren om Je Spreekvaardigheid te Verbeteren"

We weten ondertussen wel dat wij als Nederlanders heel goed Engels kunnen spreken en lezen. Op papier mogen Nederlanders grote kennis hebben van de Engelse taal, maar qua Engels leren spreken en spreekvaardigheid verloopt het niet altijd even vlekkeloos. Een aantal tips om je spreekvaardigheid in het Engels te verbeteren.

 

Het praten met Engelstalige mensen

Een taal dient om te communiceren. Echter kunnen mensen tegenwoordig makkelijk online met elkaar communiceren zonder daar een stem voor te hoeven gebruiken. Een penvriend of penvriendin is heel leuk, maar ga verder dan alleen Whatsapp. Het spreken van de Engelse taal gaat zoveel verder dan alleen het schrijven. Je hoort heel vaak dat mensen wel verstand van de taal hebben, maar niet kunnen spreken. Ga daarom op zoek naar native speakers, verdiep je in de Engelse cultuur en het is niet erg om fouten te maken.

 

Online volgen van de Engelsen

Humor, politiek, vloggers, bloggers: volg het allemaal in de Engelse taal. Zet een Engelse podcast op over een leuk onderwerp waar je interesse in hebt terwijl je naar school gaat of naar je werk. Je leert daardoor diverse accenten kennen, maar je leert ook de Engelse uitspraken en straattaal. Het is allemaal net even wat anders dan de computer robot stem op de Duolingo app.

 

Bezoek Engeland en leer de cultuur kennen

Geen betere manier om Engels te leren is om naar een Engels sprekend land te gaan. Daar kun je dagelijks de Engelse taal op een effectieve manier oefenen. Engels kun je zien als een van de meest gesproken talen van de wereld en waar de Engelse taal wordt gesproken is honderd keer beter. De lijst met Engelse gesproken landen is bijna oneindig met landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Pak je reiskoffers en ga op reis om een gratis taalcursus te volgen op je vakantie.

 

Maak gebruik van je vrienden

Heb je Engelstalige vrienden? Of Nederlandse vrienden met een Engelstalige blog? Spreek deze vrienden of lees de blogs. Luister of lees op z’n minst twee liedjes, blogs of video’s per dag, want zo blijf je dagelijks met de taal bezig, jezelf ontwikkelen en zul je beter leren Engels te spreken.