Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Dienstverlening

Gelaagd glas: de voordelen

Wilt u graag uw huis of pand voorzien van nieuw glas? In dat geval kan het aan te raden zijn om voor gelaagd glas te gaan. In dit artikel bespreken wij de verschillende voordelen die gelaagd glas met zich meebrengt. Daar zijn er namelijk best veel van.

 

Gelaagd glas blijft bij een breuk één geheel

Een belangrijk voordeel van dit glas is dat het bij een breuk één geheel blijft. Mocht er dus een ongeluk gebeuren, dan is de kans vrij klein dat mensen zich gaan bezeren. Bij ander glas kan het juist zijn dat het in grote stukken kapot gaat. Dan is dat om meerdere redenen zeer gevaarlijk. Glas kan namelijk flinke schade aan uw lichaam berokkenen en daar moet u altijd behoedzaam voor zijn. Het is ook ideaal voor bedrijven waarbij er soms op gevaarlijke situaties wordt gewerkt, of met grote objecten. Mocht er dan een glas kapot gaan, dan is er in principe niet aan de hand, behalve dat het glas moet worden vervangen natuurlijk.

 

Isolerende werking

We leven tegenwoordig in barre tijden. Er is sprake van een flinke klimaatcrisis en daarom moeten wij alles op alles zetten om ons leven aan te passen. Dat betekent ook dat u moet proberen om minder energie te verbruiken. Energieverbruik is namelijk zeer slecht voor het klimaat. Het gelaagde glas heeft gelukkig ook een isolerende werking. Daarom hoeft u dus minder te stoken, want het tocht niet in het huis. Bovendien bespaart u dan ook nog eens flink wat geld op de energiekosten. U bent ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat energie per jaar duurder wordt. Daarom is het aan te raden om minder te stoken, zodat u flink wat geld kunt besparen.

 

Waardestijging

Dit glas is ook zeer duurzaam, wat erin kan resulteren dat de waarde van uw woning gaat stijgen. Natuurlijk betaalt u in den beginne een flink bedrag, maar uiteindelijk betaalt het zich terug. Niet alleen op de energiekosten, maar ook omdat uw pand of huis dan veel meer waard wordt. U kunt er dus eigenlijk alleen maar op vooruit gaan met het gelaagde glas.