Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Relatie

Hoe leg je een kind uit dat je gaat scheiden?

Het komt voor dat ouders gaan scheiden, maar hoe vertel je je kind of kinderen dit?

Meestal blijven ouders ook nog bij elkaar, omdat ze niet willen dat hun kind eronder lijdt. Soms kan het niet anders en dus gaan de ouders scheiden. Zo zijn er een aantal dingen die je kunt doen, om ervoor te zorgen dat je kind goed begrijpt wat er precies aan de hand is en wat er gaat gebeuren. 

In deze blog worden er dan ook een aantal tips gegeven over hoe je je kind het beste kan vertellen dat jullie gaan scheiden. 

Communicatie 

Het meest belangrijke wat je kan doen, zodat je kind je begrijpt is communiceren. Ga even zitten met je kinderen om te bespreken wat er precies aan de hand is. Leg dan ook goed waarom jullie gaan scheiden en wat er vervolgens allemaal gaat gebeuren. Het kan zijn dat je kinderen niet goed tegen veranderingen kan en daarom is het belangrijk om ruim van te voren en zo snel mogelijk te vertellen wat er nu gaat gebeuren. Kinderen willen op zulke momenten graag betrokken zijn. Wanneer jij als ouder goed blijft communiceren dan kunnen je kinderen het gevoel krijgen dat zij ook alles kunnen vertellen en delen. Zo kan je onduidelijkheden van je kinderen weghalen door hun vragen te beantwoorden. Het is beter voor jou als voor je kinderen om dus te blijven communiceren.

Blijf leuke dingen doen

Het kan voor jou als ouder een moeilijk periode zijn, maar dit geldt ook voor je kinderen. Vraag dan ook aan je kinderen of dat zij wellicht iets leuks willen doen, zodat je kan aantonen dat je nog steeds om je kinderen geeft. Het is dan ook een goede afleiding voor je kinderen om iets leuks te gaan doen. Zo krijgen zij wellicht dan ook niet het gevoel dat ze in de steek worden gelaten. 

Het is dan ook belangrijk om je als ouder niet ineens anders voor te doen. Kinderen kunnen aanvoelen wanneer er iets aan de hand is en dus is het verstandig om ten alle tijden jezelf te blijven. Schakel bij hulp een mediator in. Lees meer op de website van: https://scheideninutrecht.nl/