Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Hosted 3CX en 3CX Cloud: wat is het verschil?

3CX is een populaire oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VoIP-telefooncentrale. Het biedt verschillende opties voor het implementeren van de 3CX-software, waaronder hosted 3CX en 3CX Cloud. In dit artikel bespreken we wat het verschil is tussen deze twee opties en wat je moet weten voordat je een keuze maakt.

Hosted 3CX

Hosted 3CX is een oplossing waarbij de 3CX-software wordt gehost op de servers van een externe provider. Dit betekent dat de provider verantwoordelijk is voor het beheer, de beveiliging en de ondersteuning van de software. Bedrijven die voor deze optie kiezen, hoeven zich geen zorgen te maken over het aanschaffen en onderhouden van hun eigen hardware en software.

Een van de voordelen van hosted 3CX is dat het snel en eenvoudig kan worden opgezet. Bedrijven hoeven geen tijd te besteden aan het installeren en configureren van de software en kunnen zich richten op het gebruik ervan. Bovendien kunnen de kosten worden gespreid over een langere periode en kunnen bedrijven profiteren van de schaalbaarheid van de oplossing.

3CX Cloud

3CX Cloud is een oplossing waarbij de 3CX-software wordt gehost op de servers van 3CX zelf. Dit betekent dat 3CX verantwoordelijk is voor het beheer, de beveiliging en de ondersteuning van de software. Bedrijven die voor deze optie kiezen, hoeven zich geen zorgen te maken over het aanschaffen en onderhouden van hun eigen hardware en software, en hebben daarnaast ook nog de voordelen van de ondersteuning van de ontwikkelaar zelf.

Een van de voordelen van 3CX Cloud is dat het snel en eenvoudig kan worden opgezet en dat het zich richt op de specifieke behoeften van bedrijven. 3CX Cloud biedt ook een hoge mate van schaalbaarheid, waardoor bedrijven eenvoudig nieuwe gebruikers en functies kunnen toevoegen.

Belangrijke overwegingen

Bij het kiezen tussen hosted 3CX en 3CX Cloud zijn er verschillende overwegingen die van belang zijn. Zo kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om te weten wie verantwoordelijk is voor het beheer en de ondersteuning van de software, en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de schaalbaarheid van de oplossing en of deze voldoet aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Kijk hier voor alle mogelijkheden. Andere belangrijke overwegingen zijn de beschikbaarheid van functies en integraties, de veiligheid van de software en de beschikbaarheid van support.

In het kort

Hosted 3CX en 3CX Cloud zijn beide goede opties voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VoIP-telefooncentrale. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van het bedrijf en de verschillende overwegingen bij het kiezen tussen deze twee opties, zoals verantwoordelijkheid voor het beheer en de ondersteuning, kosten, schaalbaarheid, functies en integraties, veiligheid en support. Beide opties bieden voordelen zoals snelle en eenvoudige installatie, schaalbaarheid en kostenbesparingen, maar hebben ook verschillen in de details van de service en verantwoordelijkheden. 

Uiteindelijk is het belangrijk om de keuze te maken op basis van de specifieke behoeften van het bedrijf en de mogelijkheden die worden aangeboden door de verschillende opties, zodat de beste oplossing kan worden gekozen om te voldoen aan de behoeften van de organisatie. Ongeacht de keuze, is 3CX een krachtige oplossing die bedrijven in staat stelt om te communiceren en samen te werken op een efficiënte en betrouwbare manier.