Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Financieel

Moeten kinderen naar begrafenissen?

Begrafenissen van familieleden, zoals grootouders, zijn vaak de eerste ervaring van een kind met de dood. Veel ouders en voogden maken zich zorgen dat het voor hen te schokkend is om de begrafenis bij te wonen. Sommigen kiezen ervoor om het kind niet bij de begrafenis te laten.

Het kan echter voordelen hebben om het kind naar de begrafenis te laten gaan. Als ze heel dicht bij de persoon waren die is overleden – een ouder, grootouder, broer of zus of vriend – kan de begrafenis voor hen een manier zijn om afscheid te nemen, net als voor volwassenen. Dit kan hen helpen om op een gezonde manier met hun verdriet om te gaan en een beter begrip te krijgen van leven en dood.

Hoe jong is te jong?

Er is geen vaste leeftijd op dat het acceptabel is dat kinderen een begrafenis bijwonen. Het hangt volledig af van het kind, hun mate van volwassenheid en begrip, en hun relatie tot de overleden persoon.

Over het algemeen is het het beste dat het kind oud genoeg is om een gesprek over de dood te hebben. . Als ze het concept van iemand die overlijdt kunnen begrijpen, zal dit hen helpen begrijpen waarom de begrafenis plaatsvindt. Van tevoren met ze praten is essentieel.

Het is misschien beter om zeer jonge kinderen en baby’s bij een verantwoordelijke oppas achter te laten. Ze zullen waarschijnlijk veel lawaai maken en zullen waarschijnlijk weinig begrip hebben van wat er gebeurt.

De keuze van het kind

Vaak is het ons instinct om kinderen te beschermen tegen het verdriet van een sterfgeval . Dit kan betekenen dat we besluiten dat het bijwonen van de uitvaart geen goed idee is. Veel mensen die op jonge leeftijd zijn overleden hebben echter spijt dat ze niet naar de begrafenis mochten of niet konden kiezen. Indien mogelijk is het goed om het kind zelf de beslissing te laten nemen.

Dit moet zorgvuldig worden benaderd. Zoek tijd om met hen te praten over de dood in het algemeen en wat een begrafenis inhoudt. Als je met een kind over de dood praat, kan het helpen om de volgende dingen te doen:

  • Begin met hen te vragen wat ze weten over de dood. Ze weten misschien meer dan je denkt, en dit kan een discussie op gang brengen.

  • Wees zo eerlijk mogelijk.

  • Gebruik eenvoudige taal. Zinnen als ‘overleden’ of ‘verloren’ kunnen letterlijk worden genomen, wat verwarrend zal zijn.

  • Laat ze vragen stellen, maar maak je geen zorgen als je geen definitieve antwoorden hebt.

  • Beschrijf wat er bij een begrafenis gebeurt, inclusief de locatie, de dienst en wat mensen zouden kunnen doen of zeggen. Laat ze weten dat ze misschien mensen zien huilen, maar dit is oké.

Probeer het kind niet te haasten met een beslissing over de begrafenis. Het kan ook nuttig zijn om hen te laten weten dat het goed is dat ze van gedachten veranderen. Het belangrijkste is dat je hun beslissing respecteert als ze die eenmaal hebben genomen.

Als ze ervoor kiezen om niet aanwezig te zijn, wil je misschien bepaalde aandenkens voor ze bewaren voor het geval ze ze later in hun leven willen hebben. U kunt bijvoorbeeld een dienstboekje bewaren, een bloemetje persen van de rouwdienst, of opschrijven wie er was en wat er gezegd is. Het belangrijkste is dat het kind zich niet schuldig voelt omdat het ervoor heeft gekozen om niet aanwezig te zijn.

Voorbereiding op de begrafenis

Zowel voor jonge kinderen als oudere kinderen kan het nuttig zijn om zich voor te bereiden. hen voor de begrafenis door te praten over wat er zal gebeuren. Loop indien mogelijk met hen door elk stadium, van aankleden en in de auto of lijkwagen stappen tot aan de locatie (of dat nu een kerk, crematorium of ergens anders is). Beschrijf wat ze kunnen zien als ze het gebouw binnengaan, waar de kist zal komen, waar ze moeten zitten.

Als je je zorgen maakt over hun gedrag op de begrafenis, is het belangrijk om te bespreken hoe ze moeten handelen. Leg uit dat het belangrijk is om stil en stil te zijn, omdat sommige mensen erg van streek zullen zijn, zodat ze zich kunnen concentreren op de gedachte aan de persoon die is overleden. U kunt ervoor kiezen om achter in de gemeente te gaan zitten, zodat u het kind, als het onrustig wordt, snel kunt weghalen.

Natuurlijk is de kans groot dat u ook de persoon kent die is overleden en u ook zijn beroofd. Het zorgen voor de behoeften van het kind tijdens de uitvaartdienst kan stressvol zijn als u rouwt en probeert afscheid te nemen. Indien mogelijk kan het nuttig zijn om een goede vriend(in) bij u te hebben die voor het kind zorgt en hem indien nodig mee naar buiten neemt.

Het standpunt van een kind

Houd er rekening mee dat kinderen denken op een heel andere manier over dingen dan volwassenen. De begrafenis kan ertoe leiden dat ze bepaalde dingen zeggen die je misschien schokkend vindt, of vragen stellen die als onbeleefd of ongevoelig zouden worden beschouwd als ze van een volwassene komen.

Probeer altijd te onthouden dat ze naar de begrafenis kijken via een verschillende lens. Ze hebben mogelijk informatie van andere volwassenen of van televisie verzameld die misleidend of onnauwkeurig kan zijn. Bekritiseer ze niet en zorg ervoor dat ze zich niet dom voelen voor het uiten van deze ideeën – dit kan ertoe leiden dat het kind stopt met praten over hun gevoelens.

De manier waarop kinderen verdriet ervaren is ook heel anders. Vaak ervaren ze het in korte, scherpe uitbarstingen, zodat ze het ene moment huilen en het andere moment met speelgoed spelen. Dit komt heel vaak voor en betekent niet dat ze respectloos zijn.

Rekening houden met anderen

Als het kind geen goede vriend of familielid is van de persoon die is overleden, is het belangrijk om aan de wensen van de nabestaanden te denken. Vraag hen indien mogelijk of ze het goed vinden dat het kind aanwezig is.

Een ding om op te merken is dat als het een baby of kind is dat is overleden, het misschien niet gepast is voor kinderen om de bijeenkomst bij te wonen. begrafenis. Sommige nabestaanden vinden het erg verontrustend om in de buurt van baby’s of kinderen van dezelfde leeftijd als hun kind te zijn.

Uiteindelijk is communicatie het belangrijkste, ook uitvaartverzorgers kunnen bij dit proces helpen, zoals bij een begrafenisondernemer uit Katwijk. Als u zich in staat voelt om een eerlijk gesprek met uw kind over de dood te voeren dat zij zullen begrijpen, kunnen zij het bijwonen van een begrafenis misschien aan. Laat ze je vertellen hoe ze erover denken en tot hun eigen conclusie komen. Plan vooruit zodat de uitvaart zelf zo soepel mogelijk kan verlopen en geef het kind voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisondernemer/