Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Woning en Tuin

Op maat gemaakte rolgordijnen voor iedere ruimte

In elke kamer heb je behoefte aan ander lichtinval. In je woonkamer zal je vooral streven naar optimale zonwering en privacy, in de slaapkamer wil je het waarschijnlijk volledig kunnen verduisteren. Rolgordijnen zijn dan een ideale oplossing. Wij kunnen een rolgordijn in vele soorten en maten voor je op maat laten maken.

Rolgordijnen voor de woonkamer

In de woonkamer is het vooral belangrijk om direct zonlicht tegen te houden en warmte te weren. Ook zijn privacy en lichtinval van belang. Speciaal hiervoor hebben we zonwerende rolgordijnen in ons assortiment. Er zijn vele opties in stoffen, structuren en lichtdoorlaatbaarheden. Zo kun je kiezen voor speciaal ontworpen screendoek rolgordijnen. Deze stoffen zijn vergelijkbaar met de buitenzonwering screens. Ze hebben een hoge reflectie, waardoor ze veel warmte terug naar buiten kaatsen. Door deze stoffen kun je wel nog naar buiten kijken.

Bij je achterpui heb je vaak geen optimale privacy nodig. Dan zijn de transparante stoffen heel geschikt. Hierdoor kun je goed naar buiten kijken, maar de stof houdt wel zo veel mogelijk direct zonlicht tegen. Ook deze stoffen houden warmte goed buiten (of binnen in de winter).

Naast de screendoek en transparante stoffen, zijn er ook lichtdoorlatende stoffen. Deze laten zo veel mogelijk licht door, maar je kunt er niet doorheen naar buiten of binnen kijken. Ideaal voor de ramen aan de voorzijde.

Verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer

Speciaal voor ruimtes die je donker wil maken zijn de verduisterende stoffen ontwikkeld. Deze stoffen zijn voorzien van een blackout laag, waardoor er geen licht doorheen kan. Ideaal voor de slaapkamer. Als je je slaapkamer volledig wil verduisteren, is het ook mogelijk om U profiel zijgeleiding naast het verduisterend rolgordijn te plaatsen, waardoor lichtlek vanuit de zijkanten ook wordt tegengegaan.

Verschillende soorten rolgordijnen

Naast de verschillende keuzes in doeken, is er een breed scala aan keuzes in uitvoering. Zo kun je kiezen voor rolgordijnen met ketting of met elektrische bediening. De elektrisch bediende rolgordijnen kunnen worden aangestuurd met afstandsbediening of app op je telefoon. Heel handig als je bijvoorbeeld vanuit je vakantieadres je rolgordijnen wil kunnen bedienen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Ook is het mogelijk te kiezen voor de standaard rolgordijnen waarbij je bovenin de rol ziet. Je kunt deze standaard variant ook contrarollend bestellen, waardoor de rol aan de achterzijde van het rolgordijn zit en het doek wat verder van het raam af hangt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld voor de klink van de deur uit wil komen.

Naast de standaard rolgordijnen is er keuze tussen een montageprofiel of een luxe vierkante of ronde cassette. Deze kunnen in wit, technisch zilver of zwart worden uitgevoerd. 

De onderlat kan worden bekleed met de gekozen stof, of je kunt kiezen voor een standaard onderlat met ronde voorzijde. Deze onderlat kan ook andersom op de stof worden gezet waardoor de voorzijde recht is. Dit is vaak mooier in combinatie met een vierkante cassette.

Rolgordijnen online bestellen

Door je raambekleding online te bestellen kun je vaak veel besparen ten opzichte van het bestellen in een winkel. Als je zelf een beetje handig bent, is het heel eenvoudig om zelf op te meten en de rolgordijnen zelf op te hangen. Met de duidelijke meetinstructies en montagehandleidingen kan het bijna niet mis gaan. Bij Marasol kun je gratis een aantal stalen aanvragen zodat je thuis kunt kijken welke kleur je het mooiste vindt.

 

https://marasol.nl/rolgordijnen/verduisterend/