Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie aanbrengen als een pro: tips en tricks!

Raamfolie is een uitstekende manier om meer privacy en stijl aan je huis toe te voegen. Of je nu op zoek bent naar iets wat je interieur meer persoonlijkheid geeft, of gewoon wilt voorkomen dat nieuwsgierige blikken naar binnen kunnen kijken, raamfolie van plakfoliewebshop kan de oplossing zijn. In deze blog delen we enkele tips en tricks voor het aanbrengen van raamfolie, waarmee je veelvoorkomende fouten kan voorkomen.

 

1. Reinig het raamoppervlak: Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij het aanbrengen van raamfolie is dat het oppervlak waar het moet worden geplakt volledig schoon en droog moet zijn. Maak het raam dus schoon met een goede glasreiniger en droog het oppervlak grondig met een zeem. Zelfs kleine vlekjes of stofdeeltjes kunnen ervoor zorgen dat de folie niet goed hecht.

 

2. Maak gebruik van een spuitfles: Het aanbrengen van raamfolie kan een pijnlijk en frustrerend proces zijn als je niet de juiste hulpmiddelen hebt. Een spuitfles met een mengsel van water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel kan de klus echter aanzienlijk vereenvoudigen. Dit mengsel zorgt voor een betere aanhechting en maakt het gemakkelijker om de folie te verplaatsen als je eenmaal begint met plakken.

 

3. Snij de folie op maat: Het is verleidelijk om de folie te knippen volgens de grootte van het raam dat je in gedachten hebt. Het is echter beter om wat extra folie te laten, zodat je het op maat kunt snijden wanneer je het met de spuitfles op het raam hebt geplaatst. Gebruik een scherp mes om de folie nauwkeurig op maat te snijden en zorg ervoor dat je het vanuit het midden naar de randen toe doet.

 

4. Vermijd luchtbellen: Luchtbellen zijn een frustrerend aspect van het aanbrengen van raamfolie. Zorg dat je tijdens het aanbrengen ervan vanuit het midden naar de randen toe werkt. Dit helpt om eventuele luchtbellen naar de randen te duwen waar ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd met een plastic pasje of rakel.

 

5. Laat het drogen: Na het aanbrengen moet de folie wat tijd krijgen om te drogen voordat je het raam open doet of het schoonmaakt. Als er nog vocht onder de folie zit, kan het namelijk los komen. Geef het daarom zeker 24-48 uur de tijd om te drogen, vooral als het buiten koud en vochtig is.

 

https://plakfoliewebshop.nl