Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Internet marketing

Welk systeem voor jouw telefonie webshop?

Als zakelijke telefonie specialist wil je jouw telefoons ook online aanbieden. Veel ondernemers hebben immers geen tijd om overdag een winkel binnen te lopen, maar kunnen wel ´s avonds online zoeken naar een nieuwe zakelijke telefoon. Daarom raden wij jou aan om een telefonie webshop te starten. En een van de belangrijkste vragen daarbij is: welk systeem voor jouw telefonie webshop?

Het juiste systeem voor jouw online winkel kiezen

Als ondernemer moet je ervoor zorgen dat je over het juiste systeem beschikt voor jouw online winkel. Het e-commerce platform oftewel website systeem is immers de ruggengraat van je bedrijf. Hiermee kunnen klanten jouw producten of diensten bekijken en kopen. Er zijn veel verschillende opties voor het kiezen van een e-commerce platform. Maar maak je geen zorgen – wij zijn er om je te helpen! Hieronder bespreken we de 4 bekendste systemen.

Shopify webshop

Shopify is een populair e-commerce platform waarmee bedrijven een online winkel kunnen maken. Het biedt gebruikers een aanpasbaar platform, een gebruiksvriendelijk afrekenproces en 24/7 ondersteuning. Met een Shopify webshop krijg je ook toegang tot de app store – wat jou nog meer tools geeft om je online winkel te laten groeien.

 

Een van de voordelen van het gebruik van Shopify is dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je geen technische ervaring hebt, zou je in staat moeten zijn om je winkel met gemak op te zetten en te beheren. Bovendien biedt Shopify een breed scala aan functies en plugins – dus je kunt je winkel echt aanpassen aan je specifieke behoeften. En als je toch tegen problemen aanloopt, is hun support team van wereldklasse altijd beschikbaar om je te helpen!

 

De prijzen voor Shopify beginnen bij $29 per maand (jaarlijks gefactureerd) voor het Basis plan – dat de meeste essentiële functies bevat die nodig zijn voor het opzetten van een online winkel. Als je meer geavanceerde functies of aanpassingsmogelijkheden nodig hebt, zijn er ook duurdere plannen beschikbaar.

WordPress webwinkel

Shopify is niet het enige platform dat je kunt gebruiken om een online winkel te maken. WordPress is een andere populaire optie – vooral als je al bekend bent met het WordPress CMS. Terwijl Shopify een SaaS-platform is, is WordPress self-hosted, wat betekent dat je jouw eigen webhosting moet vinden en de WordPress-software op jouw server moet installeren.

 

Een van de voordelen van het gebruik van WordPress voor e-commerce is dat het jou meer controle geeft over jouw winkel omdat het zelf gehost wordt. Je kunt elk gewenst thema of plugin kiezen – zonder beperkt te worden door wat Shopify aanbiedt. Dit betekent echter ook dat er een beetje meer leercurve is – omdat het opzetten en beheren van een WooCommerce winkel meer technische kennis vereist dan het gebruik van Shopify.

Lightspeed webshop

Lightspeed is een eCommerce platform dat gebruikers een eenvoudige manier biedt om hun online winkels te creëren en te beheren. De software is ontworpen voor kleine bedrijven en bevat functies zoals voorraadbeheer, productlijsten, orderverwerking en meer. Lightspeed biedt ook een mobiele app, zodat je de webwinkel onderweg kunt beheren.

 

Een van de voordelen van het gebruik van Lightspeed is dat het zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken is. Er is geen technische kennis nodig – waardoor het ideaal is voor kleine bedrijven die net beginnen met e-commerce. Bovendien zijn de prijsplannen van Lightspeed zeer betaalbaar – waardoor het een geweldige optie is als je een krap budget hebt. Echter, een nadeel van het gebruik van Lightspeed is dat het niet zo veel functies biedt als sommige van de andere platforms (zoals Shopify).

Magento webshop

Magento is een populair eCommerce platform dat gebruikers een breed scala aan functies en opties biedt. De software is ontworpen voor grotere bedrijven en bevat functies zoals klantsegmentatie, productpersonalisatie, geavanceerde verzendopties en meer. Magento biedt ook een mobiele app, zodat je jouw winkel ook onderweg kunt beheren.

 

Een van de voordelen van het gebruik van Magento is dat het veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden biedt. Dit maakt het ideaal voor grotere bedrijven die hun winkel willen kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Bovendien zijn de prijsplannen van Magento zeer flexibel – waardoor het mogelijk is om naar behoefte op te schalen. Een nadeel van het gebruik van Magento is echter dat het vrij complex kan zijn, wat het voor kleine bedrijven of bedrijven zonder technische kennis moeilijk kan maken om alle beschikbare functies te gebruiken.

Conclusie

Het is belangrijk om het juiste systeem voor jouw webwinkel te kiezen. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies dus vooral het systeem dat het beste bij jouw behoeften past. Of dat nou Shopify, WordPress, Lightspeed of Magento is.