Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Sport

Won jij ook sportbekers tijdens het schooltoernooi?

Je herinnert je vast nog wel de tijd dat je op school voor het eerst gymles had of op mocht voor je A-diploma. Met je hele klas reed je met een bus of liep je twee-aan-twee richting de gymzaal. Dat uurtje per week waarop je lekker kon ravotten, je nieuwe dingen leerde en ontdekte hoe je door samen te werken spelletjes kon winnen. Naar mate je ouder werd en op de middelbare school terecht kwam, veranderde ook de manier waarop je gymles kreeg. Nu moest je voor cijfer verplicht bepaalde elementen van een sport kunnen doen. Wellicht heb je hier jouw passie voor voetbal ontdekt of won je met je klasgenoten alle sportbekers tijdens het schooltoernooi.

Apenkooien in de gymzaal

De basisschool wordt voor de meeste gezien als een leuke periode. In die tijd krijg je je eerste vrienden en leer je hoe het is om samen te spelen. Een aantal jaar achter elkaar zit je bij dezelfde mensen in de klas, mensen waar je misschien nu nog zelfs bevriend mee bent. Het is dus een belangrijk stuk van je leven. Dit komt ook door de ontwikkeling die je doormaakt. Je groeit, leert lezen en schrijven en ook beweging hoort hierbij. Veel basisscholen hadden vroeger een gymzaal die aan het gebouw verbonden was, maar na de babyboom werden deze zalen te klein voor de hoeveelheid kinderen. Vaak ging je dan lopend of met zijn allen in een bus naar een zaal in de buurt die een stuk groter was en beschikte over meer materiaal om mee te leren spelen. Daar kreeg je les in samenwerken, spelen in teamverband en als laatste overblijven bij apenkooien.

Ontdek waar je goed in bent

Wanneer je de overstap naar de middelbare school maakt, maak je ook een grote stap in gymlessen. Waar je op de basisschool nog een beetje aan het spelen was, ga je hier echt aan de slag om goede cijfers te halen en misschien zelfs je passie voor een sport te ontdekken. Uiteraard zijn gymlessen bedoeld om leerlingen in beweging te krijgen, maar de onderliggende waarde ligt hem zeker ook in het ontwikkelen van plezier in sporten. De kans is groot dat jij op dit moment op voetbal, basketbal, volleybal of hockey zit en dat je eerste aanraking met die sport op de middelbare school is geweest. En nog steeds win je voetbalmedailles, prijzen bij volleybal en neem je medailles bij hockey in ontvangst.

Medailles bestellen gaat tegenwoordig een stuk eenvoudiger

Heb je ondertussen zelf kinderen en wil je hen dezelfde passie geven die jij vroeger al had voor sporten? Stimuleer ze al jong om te bewegen en te spelen met bijvoorbeeld een bal. Organiseer leuke toernooitjes met de kinderen uit de buurt en door online medailles te bestellen heb je zelfs een prijsuitreiking. Op die manier hebben jouw kinderen en die uit de buurt van jongs af aan een positieve associaties met bewegen waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.