Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Electronica en Computers

Zo ga je op kantoor milieuvriendelijker aan de slag

 

In het dagelijks leven zijn we druk bezig met een milieuvriendelijke aanpak. We pakken vaker de fiets en staan wat korter onder de douche. Allemaal goede manieren om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld. Ook op kantoor zijn er een aantal dingen die je samen met je collega’s kunt doen. Denk aan het plaatsen van recycle bakken en telefoon reparatie in plaats van een nieuwe werktelefoon aanschaffen. Lees snel verder en ontdek hoe jij de wereld een groen handje helpt!

 

Laat elektronica repareren

Ten eerste is het belangrijk om zo min mogelijk elektronica opnieuw aan te schaffen. Een gebroken telefoonscherm of een niet-werkend toetsenbord is gemakkelijk te repareren. Het is zonde om dit elke keer opnieuw te kopen. Hierbij gaat het niet alleen om de nieuwe materialen om het product te maken. Het gehele productieproces en de bezorging heeft een impact op het milieu dat niet nodig is. Laat een werktelefoon dus maken bij een bedrijf als The Phone Lab. Zij weten alles over smartphones en maken jouw telefoon in korte tijd als nieuw!

 

Ga eenmalig gebruik tegen

Daarnaast ga je het eenmalig gebruik van spullen op kantoor tegen. Denk aan plastic of papieren bekers voor koffie en thee. Deze gebruiken we vrijwel elke dag en worden vaak weggegooid aan het eind van de dag. Zorg voor mokken en herbruikbare bekers of laat iedereen op kantoor dit zelf meenemen. Ook het gebruik van papier kan milieuvriendelijker. Print dubbelzijdig om zo min mogelijk papier te gebruiken. Maak daarnaast digitale notities. Naast dat dit papier bespaard, kun je zo op elk moment bij je aantekeningen. 

 

Recyclen

Tot slot is recycling een goede manier om milieuvriendelijk aan de slag te gaan. Thuis zijn we hier vaak al druk mee bezig. Op kantoor is dit niet overal hetzelfde geval. Recyclen is belangrijk en een goede manier om grondstoffen en energie te besparen. Goed voor het milieu dus. Maak in ieder geval onderscheid tussen plastic, papier, gft, en restafval. Vaak is het niet gelijk duidelijk wat in welke prullenbak hoort. Geef dit daarom duidelijk aan en verzamel al je collega’s voor een meeting waarin je ze het uitlegt! 

 

Zoals je ziet, kun je ook op kantoor gemakkelijk de wereld een handje helpen. Door reparatie vaker te overwegen ga je een hoop onnodige stappen in het productieproces tegen. Ga daarnaast eenmalig gebruik tegen en begin met recyclen. Nu zijn er alleen nog een aantal enthousiaste collega’s nodig!