Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Woning en Tuin

3 tips voor een gezellig woonkamer

3 tips voor een gezellig woonkamer

Een gezellige woonkamer, dat wil natuurlijk iedereen. Gezien we vooral tijdens de wintermaand veel meer tijd doorbrengen in huis, is sfeer, gezelligheid en comfort natuurlijk wel zo prettig. Vooral wanneer je thuis komt na een dag te hebben gewerkt, is het heel anders thuiskomen in een gezellige woonkamer, dan wanneer je in een sfeerloos hok beland. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat het huis gezellig en sfeervol is. Om je te helpen, hebben we een aantal tips voor je zodat ook jij je woonkamer gezellig kunt maken.

Kleuren

Kleuren zijn alles bepalen in een sfeervol en gezellig huis. Wanneer je kiest voor felle kleuren, dan zal dit zorgen voor een druk effect, iets wat je juist in je woonkamer wilt proberen te voorkomen. Kies daarom voor warme kleuren en decoreer de rest met sfeervolle accessoires. Een goede combinatie is een groene kleur op muur gecombineerd met gouden en ook zwarte woonaccessoires van KNUS. Je zult zien, dat deze combinatie ervoor zorgt dat je huis een volledige nieuwe look en feel krijgt, waardoor je huis in één keer een echt thuis lijkt.

Accessoires

Een gezellige woonkamer kan natuurlijk niet zonder de allermooiste woonaccessoires van knuslifestyle.nl. Woonaccessoires worden niet voor niets de finishing touch van ons interieur genoemd. De basis zijn de kleuren op de muur tezamen met de meubels, gordijnen en vloer. Het geheel afstijlen, dat doe je met accessoires. Zo kies je voor een mooie vaas voor op de eettafel, een kandelaar op het dressoir en een prachtige lamp voor naast de bank. Door de verschillende kleuren van zowel je interieur te combineren met de kleuren op de muur, zal je zien dat het al snel een stuk gezelliger oogt in huis.

Verlichting

Je huis kan nog zo gezellig zijn ingericht, maar met niet de juiste verlichting, wordt dit allemaal teniet gedaan. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je in een ruimte zit die is voorzien van veel te felle verlichting, dit de sfeer en gezelligheid natuurlijk niet echt ten goede komt. Zorg er dus altijd voor dat je zowel functionele als sfeerverlichting hebt. Zo kun je de verlichting aanpassen op het moment waarvoor jij het nodig hebt. Zo kun je kiezen voor een felle lamp voor boven de eettafel, maar een lamp met dimfunctie is misschien nog wel een betere keuze. Zo kun je deze tijdens het lezen van de krant wat feller zetten en tijdens een romantisch diner naar beneden bijstellen