Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Mode en Kleding

Help, mijn bh zit te strak!

Help, mijn bh zit te strak!

Wanneer je bh te strak zit, dan kan dit twee dingen betekenen. Of je borsten zijn gegroeid of je hebt een te kleine bh gekocht. Het dragen van een bh is voor veel vrouwen pure noodzaak en zijn daarom maar wat blij dat wanneer ze eenmaal thuis zijn ze hun bh kunnen uitdoen. Het is namelijk best een raar gezicht, dat wanneer je naar je werk of school gaat, je geen bh draagt. Waar dit tot enkele tientallen jaren geleden meer regel was dan uitzondering, is dit in de huidige tijd natuurlijk op een enkele uitzondering na niet meer voor te stellen. Het dragen van de juiste maat bh is dus niet alleen een stuk comfortabeler, maar ook beter voor je lichaam en borsten.

Juiste maat kiezen

Veel jonge meiden, die voor het eerst een bh kopen, zullen tot de ontdekking komen dat er enorm veel verschillende soorten zijn in verschillende prijsklassen. Ondanks dat het dragen van een goede bh essentieel is, vooral in de begin jaren tijdens de groei, zien we dat er veelal wordt gekozen voor een ietwat goedkopere variant. In principe niet per definitie slecht, maar je kunt beter twee of drie goede bh’s hebben, waar je wat meer geld aan hebt uitgegeven, dan wanneer je er een stuk of acht hebt, die eigenlijk geen één van allen lekker zit. Vooral wanneer je een grotere cupmaat hebt, is de juiste ondersteuning essentieel. Met een bh freya is dit het geval. Deze bh is speciaal geschikt voor de grotere cupmaat en gaat zelfs door tot cupmaat K.

Hoe weet ik mijn cupmaat?

Wanneer je tot de conclusie komt dat je bh te strak zit, dan kan het heel goed zijn dat je borsten zijn gegroeid. Vooral in de jongere jaren en tijdens een zwangerschap is dit een heel normaal verschijnsel. Niets om je zorgen over te maken, maar wel verstandig iets mee te doen. Opnieuw je cupmaat berekenen is dan een verstandige keuze. Je zit er immers niet op te wachten dat jij een volledige werk-, of schooldag zit opgescheept met een bh die veel te strak zit. Dit zorgt niet alleen voor een onprettig gevoel, maar kan ook schuurplekken veroorzaken doordat de beugel drukt op je huid.

Goedkoop is duurkoop

Vooral wanneer je een wat grotere cupmaat hebt, is de juiste ondersteuning van je borsten essentieel. Wanneer je dan kiest voor een goedkopere variant bh, dan zul je al snel merken dat de ondersteuning ondermaats is je last kunt krijgen van je rug, nek of schouder. Heb jij dus een bh grote maten nodig, laat je dan goed adviseren, want een verkeerde pasvorm, kan zorgen voor enorm veel fysieke ongemakken.