Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Aanbiedingen

7 dingen die absoluut in je cv moeten staan

werk zoeken

Een cv helpt om kort en duidelijk te vertellen wat je hebt geleerd en wat je kunt doen. Tegelijkertijd moet het de werkgever “haken” en u presenteren als een succesvolle werknemer. We hebben tips samengesteld over de punten waarop je je moet concentreren op je cv.
1. Werkervaring: kort en zonder onderbreking
Het belangrijkste deel van het cv is hier. Begin aan het einde: het begin van je carrière zegt weinig over je huidige niveau, dus het is beter om te praten over de laatste projecten waaraan je hebt gewerkt. De werkgever is het meest geïnteresseerd in de laatste drie jaar van uw werk.

Als je afgestudeerd bent, vertel ons dan over onderwijsprojecten, als je je werkterrein radicaal verandert, geef dan een korte beschrijving van je eerdere werk: het gedeelte met ervaring mag niet leeg blijven.

Laat alleen belangrijke items op de lijst met verantwoordelijkheden staan. Het is goed als er niet meer dan tien zijn: kies waar je het meest bekwaam in bent, dan wil je op de volgende plek verder oefenen.

Ik begon mijn carrière slecht toen ik de drempel van de PromProfMetall-fabriek overschreed. Tot 2011 werkte hij als gieterijarbeider, waarna hij werd ontslagen wegens ontslagen. Goed 2008–2011 – 3e graads gietmachine van metaal en legering, PromProfMetall-fabriek. Gieten van onderdelen, controle van de voortgang van het smelten en visuele beoordeling van de kwaliteit van gietstukken. Hij voerde kleine reparaties uit aan ovens.
Als er hiaten zijn in de ervaring, leg dan uit wat er is gebeurd. Lange afstanden tussen banen zetten de werkgever op zijn hoede. De zorg voor een klein kind, het starten van een bedrijf of het werken als freelancer zijn begrijpelijke redenen voor onderbrekingen in de anciënniteit.

2. De functie waarvoor u solliciteert
Gebruik algemeen aanvaarde functietitels om u gemakkelijk te kunnen vinden. Zo noemen werkgevers een “klantenservicespecialist” vaak een “ondersteuningsspecialist”. In een bepaald bedrijf kan er een “smile manager” zijn of zelfs maar een “directeur”. Maar een potentiële werkgever moet onmiddellijk begrijpen dat dit een accountmanager en een winkelmanager is om geïnteresseerd te zijn in hun cv.

3. Een verhaal over jezelf
Schrijf op over de specifieke vakkennis die u bezit, de specifieke principes die u bij uw werk leiden. In het cv van een advocaat kan deze paragraaf er als volgt uitzien:

Slecht Stipt, gewetensvol, assertief. Ik werk al zeven jaar goed in justitie, dus ik ben er goed thuis in. Ik controleer de feiten grondig, ik bespreek altijd met de klant de mogelijke uitkomsten van de zaak – samen kiezen we de back-upopties die bij hem passen.
Vermijd formulezinnen en vermeld goede menselijke kwaliteiten. Je bent een professional en je hebt iets over je werk te vertellen: schrijf op hoeveel jaar je in het beroep zit, waar je het beste in bent, welke methoden en programma’s je bij je werk gebruikt.

4. Prestaties
Onthoud welke rol u speelde in het nieuwe project van het bedrijf, welk percentage van het verkoopplan werd vervuld, welke documenten op orde waren of welk werk werd gesystematiseerd. Technieken om te helpen:

Gebruik de perfecte werkwoorden: niet “deed”, maar “deed”, niet “ontwikkeld”, maar “gemaakt”, enzovoort.
Zet resultaten om in getallen. Schrijf idealiter op hoe de winst is veranderd, verkoopvolumes, hoeveel klanten er zijn aangetrokken, welke prestaties het bedrijf samen met u heeft bereikt.

5. Fotografie
Een goede foto kan een cv doen opvallen en is ook een geweldige manier om herinnerd te worden. Maar het werkt in de tegenovergestelde richting: een foto die de werkgever om de een of andere reden niet leuk vond, kan zijn beslissing op het cv beïnvloeden.

Zoek een kader waar het gezicht duidelijk zichtbaar is en je kijkt rustig in de camera. Als er geen geschikte foto is, vraag dan iemand om een ​​foto te maken. Het beste van alles – op een lichte, stevige achtergrond. Als je een bril draagt, kies dan een shot waar ze niet schitteren.

Vakantiefoto’s, bruiloften (dit is een zeldzame reden om een ​​bloem in een knoopsgat te steken), selfies en andere niet-zakelijke foto’s kun je beter niet gebruiken. Als u wilt dat uw werkgever u hoog beoordeelt, gedraag u dan als een goedbetaalde professional met een passende foto.

6. Sleutelvaardigheden
Wanneer een werkgever op de site naar werknemers zoekt, is een van de filters die hij gebruikt Key Skills. Ze zijn gemakkelijk in te vullen, het interne systeem van de site helpt daarbij: het biedt populaire vaardigheden voor specifieke functies.

Verwar vaardigheden en persoonlijkheid niet. Het is beter om over persoonlijke informatie te schrijven in de sectie “Over mij”, en professionele kennis, programma’s die je gebruikt in je werk, managementervaring enzovoort achter te laten in vaardigheden.

7. Alfabetisering en archivering
Vermijd stempels, laat uw CV-tekst door een online foutcontroleservice lopen. Correcte spelling en interpunctie. Een goedgeschreven tekst maakt een goede indruk, en een cv met fouten duidt op haast of onoplettendheid.

Algemene regels voor de tekst van de samenvatting: de verleden tijd, een minimum aan voornaamwoorden, eenvoudige zinsstructuren. Meng geen tijden, verwijder de extra “I” en “mine”. Controleer de spelling van de naam, functietitel en bedrijfsnamen opnieuw: fouten en typefouten erin zijn gelijk aan het oordeel.

Laat het voltooide document zien aan een meer ervaren collega of vraag de experts van de Ready Resume-service om hulp. Zij voeren een sollicitatiegesprek om uw carrière te bestuderen, en na 96 uur ontvangt u een brief met een document en kunt u dit naar een potentiële werkgever sturen.

https://vacatures.today/cat/Informatics6.html

https://www.vindazo.be