Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Alarmsysteem

De beste gasdetectie voor de landbouw

De laatste jaren is het thema rondom een beter milieu erg aanwezig. De kans is daarom groot dat u al het een en ander heeft meegekregen over de stikstofkwestie. Stikstof is een gas dat schadelijk kan zijn voor mens en natuur. Wanneer deze in te hoge hoeveelheid wordt ingeademd, kan het voor schade zorgen. Om de gezondheid van uw medewerkers te waarborgen, dient daarom gasdetectieapparatuur aangeschaft te worden. Neem eens een kijkje op https://7solutions.nl/ om meer te weten te komen over de verschillende apparaten voor gasdetectie die beschikbaar zijn.

Hoe wordt stikstof gemeten met een gasdetector?

Stikstof is een stof die ook wel ammoniak of NH3 wordt genoemd. Deze stof is voornamelijk aanwezig in de mest en urine van koeien. Ondanks dat de stof schadelijk is, kunnen we er weinig aan doen. Een koe moet immers ook zijn behoeftes kunnen doen om gezond te leven. Het is echter wel belangrijk dat er wordt gecontroleerd dat er niet een te hoge hoeveelheid stikstof aanwezig is in een stal. Wanneer dit het geval is, is het namelijk gevaarlijk voor medewerkers om in de stal te werken. Een stal moet eerst worden gelucht met genoeg zuurstof voordat er weer intensief werk kan worden verricht. De juiste gasdetectieapparatuur zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit continu in de gaten wordt gehouden.

Geniet van op maat gemaakt advies

Ieder bedrijf is anders, vooral in de landbouw. Ondanks dat u op zoek bent naar stikstof, betekent het niet dat u zomaar de eerste beste gasdetectieapparatuur kan kopen die u tegenkomt. De gasdetectie moet namelijk geschikt zijn voor de ruimte. Vraag onafhankelijk advies op via 7 Solutions om meer te weten te komen welke gasdetectieapparatuur geschikt is voor uw bedrijf. Doordat er in een stal continu een hoeveelheid aan stikstof aanwezig is, moet u voor een stal kiezen voor specifieke detectoren.