Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Alarmsysteem

Openbreken vs lockpicken van sloten: Wat zijn de verschillen?

Veel huiseigenaren vertrouwen op hun deursloten als een van hun belangrijkste verdedigingslinies in hun huisbeveiligingssysteem tegen indringers. Maar nu er zoveel nieuwe informatie beschikbaar is over het kraken, breken en stoten van sloten, is het normaal dat u vragen hebt over uw huisbeveiligingssysteem.

 

 

In dit artikel leest u meer over de verschillende manieren waarop inbrekers sloten openbreken, en krijgt u tips over hoe u zich tegen inbraak kunt beschermen. Er zijn drie belangrijke manieren waarop inbrekers uw deurslot kunnen kraken: Sloten openbreken, Slot lockpicken en Sloten openen met een klopsleutel.

 

Over het openbreken van sloten

Lock picking is een van de oudste manieren waarop een slot schadeloos geopend kan worden. Met behulp van huishoudelijke artikelen of slechts een paar gereedschappen kunnen inbrekers de onderdelen van een slot manipuleren om het slot zonder sleutel te openen. Het lock picking gereedschap kan de pennen in het slot manipuleren om het slot in de open stand te draaien zonder het slot of de deurpost te beschadigen. De meeste nachtsloten maken bijvoorbeeld gebruik van een cilinderslot van het pen-en-trommel-ontwerp.

In het cilinderslot zitten een aantal pinnen die zo zijn gerangschikt dat ze alleen kunnen worden geopend met een sleutel die in het patroon van de pinnen past. Lock picking maakt gebruik van gereedschap om de pennen in het juiste patroon te plaatsen en zo het nachtslot te openen.1 Lock picking is echter niet alleen voor inbrekers. Veel deskundige slotenmakers doen aan lock picking om huiseigenaren te helpen hun huis weer binnen te komen nadat zij hun sleutels zijn kwijtgeraakt, waardoor toegang wordt verkregen zonder het slot te beschadigen.