Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Aanbiedingen

De beste keuze voor gordijnen bij hoge ramen

De ruimte tussen het plafond en het raamkozijn is meestal klein bij hogere ramen. Door het gebrek aan ruimte hang je gordijnen of rolgordijnen het best zo hoog mogelijk. Je kunt ze direct aan het plafond hangen als er geen ruimte is tussen het raam en het plafond. Dit gebruik van gordijnen is een regelmatige verschijning in moderne woningen, omdat ze zo naadloos overgaan in het raam en het plafond, waardoor de opstelling er strak en opgeruimd uitziet.

Hoge ramen geven een gevoel van hoogte aan kamers. Door gordijnen toe te voegen en deze aan mooie gordijnrails te hangen versterk je dit gevoel en creëer je meer dimensie in de kamer.

De voordelen van gordijnen voor hoge ramen

Ondanks de vele verschillende soorten moderne raambekleding voor hoge plafonds, bieden gordijnen talrijke voordelen die op maat gemaakte jaloezieën en zonweringen niet hebben. Laten we eens kijken naar enkele van de eenvoudigste en aantrekkelijkste redenen om gordijnen voor je raam over de volle lengte te kopen!

Kamer lijkt groter

Zoals eerder gezegd, doet de aanblik van de gordijnen die van boven naar beneden voor de ramen hangt je kamer groter lijken. ’s Morgens overspoelen hoge ramen je kamer met helder daglicht, waardoor ze breed en weids lijken.

Stijlvol en modern interieur met gordijnen doen de kamer groter lijken

Gordijnen of rolgordijnen zorgen voor een precieze licht- en privacyregeling. Je kunt kiezen uit een breed assortiment van stoffen, van zware materialen die verduisteren, tot lichtdoorlatende stofsoorten die veel natuurlijk licht binnenlaten. Kleuren kunnen variëren van donkere tot heldere tinten, zodat je een wereld aan mogelijkheden hebt. Dus welke functie voor jou ook de hoogste prioriteit heeft, de ruime keuze is aan jou om uit te kiezen. 

Kan elk huisdecor aanvullen

De meest aantrekkelijke eigenschap van gordijnen is hoe ze elke inrichting waar ze bij passen aanvullen. Gladde gordijnen hebben rondingen om je woning een huiselijk gevoel te geven door er een zachte textuur aan toe te voegen. Je kunt je persoonlijke smaak uitdrukken en je kamer een persoonlijk tintje geven door gedurfde ontwerpen te kiezen met schitterende kleuren of rustgevende, aardse tinten. Gordijnen en rolgordijnen zijn zo veelzijdig dat ze bij elk patroon of elke stijl die je hebt kunnen komen en er iets aan toevoegen.

Voeg toe aan andere raambekleding

Als je al aankleding op je ramen hebt, hoeven gordijnen en rolgordijnen die niet te vervangen. Als je hoge ramen al op maat gemaakte jaloezieën of zonneschermen hebben, kan het toevoegen een gordijn bovenop de bestaande aankleding je woninginrichting een gevoel van flair en luxe geven. De keuze aan stoffen, materialen, kleuren en patronen biedt volop gelegenheid tot experimenteren en creativiteit. Door gordijnen moeiteloos te combineren met moderne raambekleding kun je je visie werkelijkheid laten worden en iedereen die je huis binnenkomt wauw maken.

 

https://www.raamdecoratie.com