Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Vakantie

Een georganiseerd stedentrip naar Rome te Italië

Op weg naar Italië? De stad breekt af naar Rome, de hoofdstad van het land wordt steeds populairder voor tijdloze reizigers. Rome staat liefkozend bekend als de Eeuwige Stad en is verantwoordelijk voor bijna drie millennia geschiedenis, waarvan een groot deel de verste uithoeken van de wereld heeft beïnvloed.

Voor bezoekers aan Italië is een georganiseerde stedentrip rome de perfecte manier om te proeven van het authentieke Italiaanse leven. Voor kortere reizen is het belangrijk om een beetje voorkennis te hebben over hoe je toeristenvallen kunt vermijden en hoe je je kunt richten op het oude adagium: ‘Als je in Rome bent…’.

Een geweldige verkenning door een prachtig historische Italiaanse stad

Rome is een stad van geschiedenis en traditie, waarvan ‘la passeggiata’ een van de meest duurzame is. La passeggiata vindt plaats in zowat elke stad en elk dorp van het land, waarbij de lokale bevolking de straat op gaat voor een ontspannen wandeling, genietend van de koele late namiddag- en vroege avondlucht, socialiserend in de piazza’s of promenades, en vaak genietend van een glaasje wijn in een van de straatcafés.

Hoewel er geen harde regels zijn als het gaat om deelname aan la passeggiata, is het gemakkelijk om toeristen te scheiden van de lokale bevolking, zelfs in een menigte, dus zorg ervoor dat je je slim kleedt en in een rustig tempo loopt als je je wilt aanpassen!

Pak de wereldberoemde routes in Rome

In Rome begint een van de meest populaire routes voor la passeggiata in de Via del Corso, een van de rechtste en breedste straten in een stad die bekend staat om zijn smalle en kronkelende straatjes – wat het natuurlijk de perfecte plek maakt voor een ontspannen wandeling. Volg de weg naar de Porta del Popolo, de poort naar het hart van de stad, die gemakkelijk te herkennen is aan het Piazza del Popolo, dat wordt omlijst door twee beroemde barokke kerken, Santa Maria dei Miracoli en Santa Maria in Montesanto.

Als u de stenen trappen van Pincio (of Pincian Hill) beklimt, komt u in de beroemde tuinen van de Pincian Hill, de perfecte plek om te wandelen in de schaduw van de hoge pijnbomen en te genieten van een prachtig uitzicht bij zonsondergang op het Piazza Popolo, en de daken en koepels van de stad – tot aan de Sint-Pietersbasiliek.

Wanneer u de hoofdstad van Italië bezoekt, zijn de stedentrips net lang genoeg om u een voorproefje te geven van wat u kunt genieten, maar het zien van de stad verspreidt zich voor u als een enorme uitgestrekte lappendeken dient alleen maar om u te laten zien hoeveel meer er nog te zien en te doen is.

De heuvel van Rome

Een andere prachtige (en minder drukke) route voor je passeggiata is de met bomen omzoomde Gianicolo (of Janiculum Hill), de op één na hoogste heuvel van Rome. Vanaf de top kunt u de skyline van de stad bewonderen die wordt begrensd door de botanische tuinen – een werkelijk spectaculair gezicht.

U moet ook de tijd nemen om de kerk van San Pietro, in Montorio, te bezoeken, die naar verluidt is gebouwd op de plaats van de Sint-Pieterskruisiging. Geniet van het spektakel van de Fontana dell’Acqua Paola, een prachtige 17e eeuwse barokke fontein gebouwd door paus Paulus V, voordat u naar beneden gaat naar de wijk Trastevere, waar u kunt genieten van een ontspannen al fresco diner in een traditionele osteria.

In Rome, net als in heel Italië, kan een stedentrip u een gezonde scheut la dolce vita geven met uw cultuur en geschiedenis. De uitdaging van Rome is echter om genoeg tijd te vinden om een korte reisroute tot een goed einde te brengen.

https://stedentrip-italie.nl/