Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Telefonie

Een tweedehands iPhone kopen, met garantie!

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands iPhone, heb je vele manieren waarop je aan deze tweedehands iPhone kunt komen. Via Marktplaats bijvoorbeeld, maar je kunt deze ook kopen op het internet via zogenaamde refurbished sites. Waarbij de iPhones zijn opgeknapt zijn en gereviseerd, voordat deze weer in de handel komen. Ten opzichte van een nieuwe telefoon bespaar je gauw veel geld, denk toch wel aan honderd euro ten opzichte van de nieuwprijs. En dat geld kun je dan weer goed investeren in een andere aankoop of gezellig etentje met je vriend of vriendin. Wanneer je een tweedehands iPhone koopt, zijn er meerdere zaken waar je goed op dient te letten. Deze zaken zullen wij behandelen in dit artikel.

Koop wanneer het aanbod hoog is

Je kunt het beste een tweedehands iPhone kopen wanneer Apple net een nieuw model heeft geïntroduceerd en gereleased. Hierdoor zullen er veel mensen zijn de nieuwste iPhone willen kopen, en hun oude toestel afdanken en willen verkopen. Net als bij alle andere situaties met vraag en aanbod, is het erg prettig wanneer je wat te kiezen hebt uit de tweedehands iPhones. Zo vind je eenvoudiger het model in de kleur waar je naar op zoek bent, waarvoor je niet teveel verzendkosten betaalt en ook niet teveel neerlegt voor de iPhone zelf. Hierdoor ben je vaak ook het meest voordelig uit! Want als het aanbod laag is, zullen de meeste verkopers hier ook gebruik van maken en de telefoons tegen een relatief hoge prijs verkopen. Zeker bij zo’n populaire artikelen als iPhones.

Vergelijk de iPhones die je zou willen kopen

Zorg ervoor dat je altijd de prijzen van iPhones met elkaar vergelijkt. Zo krijg je een goed beeld van wat de marktprijs is voor deze iPhone op dit moment. Wanneer de prijzen veel van elkaar verschillen, kun je op zoek gaan naar een koopje! Als de prijzen niet veel van elkaar verschillen, kun je na het vergelijken van ca. 5-10 producten verwachten dat de prijzen heel dicht bij elkaar liggen en je niet snel een andere zelfde iPhone zult tegenkomen voor een stuk lagere prijs. Kijk daarnaast niet alleen naar prijs in de vergelijking. Zorg ervoor dat je precies dezelfde modellen met elkaar vergelijkt. Een iPhone 6s met een iPhone 6s, en dan daarbij ook in dezelfde kleur en hetzelfde opslaggeheugen. Want de kleur van de iPhone en het opslaggeheugen hebben invloed op de prijs van het device.

Prijsverschil aanbod Marktplaats en Refurbished

Marktplaats lijkt een fijne plek om een tweedehands iPhone te kopen. Zo biedt ene Ruud een iPhone 8 aan in een zo goed als nieuwe staat voor €400. Dit lijkt een aantrekkelijk aanbod. Echter koop je voor een paar tientjes meer, €459, al een refurbished iPhone 8. Dit is een opgeknapte iPhone, die op meer dan 50 punten is gecontroleerd voordat deze wordt verkocht. Zo ben je er bijvoorbeeld bij refurbished bijvoorbeeld zeker van dat de accu niet rot is, en de software naar behoren werkt. Dit is bij een tweedehands aankoop via een platform zoals Marktplaats niet zeker. Daarnaast krijg je bij refurbished dikwijls twee jaar garantie. Op bijna alle onderdelen. De iPhone laten vallen of andere schade door eigen schuld valt echter niet onder deze garantie. Het verschil in prijs tussen Marktplaats en refurbished ligt vaak niet ver uit elkaar. Hierdoor is het in vele gevallen het risico niet waard om te gaan voor een aankoop via Marktplaats. Een losse reparatie bij een iPhone kost je al gauw 50 tot 200 euro. 

Wat is de conditie van de tweedehands iPhone?

Waar er een telefoon op marktplaats er uiterlijk uitstekend en zo goed als nieuw uitziet, weet je niet wat er zich afspeelt onder de motorkap. En een particuliere verkoper kan een kras of ander gebrek ook makkelijk maskeren in de foto’s. Bij refurbished iPhones wordt er gewerkt in categorisering van de iPhones. Daarbij wordt er eerlijk aangegeven hoe de iPhone er cosmetisch uitziet, van zichtbaar gebruikt tot en met zo goed als nieuw. Bij een toestel dat is geclassificeerd als goed als nieuw, zul je geen krassen kunnen ontdekken. Wanneer de iPhone licht is gebruikt, is een kras waarneembaar, maar niet ernstig zichtbaar. En bij zichtbaar gebruikt zou het kunnen zijn dat de coating bijvoorbeeld loslaat of er sprake is van een diepe kras. Bij een refurbished reseller wordt het objectief gemaakt in welke staat de iPhone zich bevindt. Dat geeft meer zekerheid bij de aankoop. 

Wanneer je die zekerheid fijn vindt en die enkele tientjes besparing het niet waard vindt, ben je al met al het beste af bij een refurbished reseller. Koop hier bijvoorbeeld een tweedehands iphone met twee jaar garantie!

https://www.iused.nl/2005-refurbished-iphone-7