Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Hoe zijn taxi’s ontstaan

Iemand betalen zodat hij of zij je naar een bepaalde locatie brengt. Dit concept bestaat al heel erg lang. ‘Taxi’ is de universele naam die iedereen gebruikt en kent. Ik bijna elke land waar je komt, kent men de term ‘taxi’. Wat is de geschiedenis van de taxi? Hoelang gebruiken we deze term al? Wat zijn ontwikkelingen die de taxi heeft doorgemaakt? Allemaal vragen waarop wij in dit artikel antwoord geven.

 

De geschiedenis van de taxi

 

De term ‘taxi’ is afkomstig vanuit het oud-Griekse woord ‘taxis’, dat ‘betaling’ betekent. In Duitsland was de term ‘taxameter’ in gebruik. Deze is op zijn beurt weer terug te herleiden uit het Latijnse woord taxa. Deze Duitse term werd nog steeds in Nederland gebruikt. Vanuit deze term is het woord taxi ontstaan. De taxameter was er namelijk eerder dan de taxi. Taxameter was de teller waarop werd bijgehouden hoeveel de klant moest betalen.

De eerste taxi in Nederland reed rond in 1909. De auto’s waren elektrisch aangedreven voertuigen met een reservewiel tussen de voorspatborden. De chauffeur zat niet, zoal nu, in de taxi, maar in de open lucht buiten het hok. De passagier zat in het hok achter de chauffeur.

 

Soorten taxi’s

 

Tegenwoordig zijn er niet alleen maar auto’s die functioneren als taxi, maar ook andere soorten vervoersmiddelen. Zo heb je in grote steden vaak vele soorten taxi’s. Je hebt in Den Haag taxibus en in Rotterdam de watertaxi. Er zijn echter nog veel meer soorten taxi’s. Denk aan fietstaxi’s, helitaxi’s, motortaxi’s, ter paard, in een koets of met de tuktuk. Allemaal verschillende varianten van een taxi. Voor de toekomst is men heel erg aan het streven naar Elektrische taxi’s. Dit is namelijk veel beter voor het milieu. Vooral taxi bedrijven die ingezet worden voor het vervoer naar vliegvelden zijn bezig met deze ontwikkelingen.

https://denhaagtax.nl/groepsvervoer