Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Is huren tegenwoordig goedkoper?

Veel mensen zijn opzoek naar een woning en weten niet of ze moeten gaan huren of kopen. Huren is afhankelijk goedkoper wanneer een koophuis en een huurhuis met dezelfde waarde met elkaar gaat vergelijken, dan zal het vaak zo zijn dat de mensen die in het huurhuis wonen lagere woonlasten hebben. Er zijn heel erg veel leuke huurwoningen te vinden, je kan namelijk ook een leuke woning huren Groningen. Er zijn natuurlijk ook nadelen aan het huren van een woning.

 

Nadelen

Naast dat een huurhuis veel voordelen heeft, heeft het ook een paar nadelen. Een hiervan is dat je geen hypotheek kan afsluiten voor een huurhuis. Dit wil dus zeggen dat alles wat je qua huur betaald aan iemand, ben je ook daadwerkelijk kwijt. Het kost dus een hele boel geld als je een duurdere huurwoning hebt. Je bouwt echter ook geen vermogen op met je huis.

 

Ook is het een nadeel dat je altijd goedkeuring moet vragen van de woonbaas. Als je dus wilt gaan klussen in het huis, moet je altijd dus goedkeuring vragen aan de eigenaar. Als je toch mag gaan klussen investeer je dus in die woning, maar hier zal je niks meer aan terugverdienen als je het huis uiteindelijk weer verlaat. Daarom zijn er weinig huurders die ervoor kiezen om zelf iets te gaan verbouwen in het huis. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken in het huis zetten. Vaker is het wel zo dat bij sociale huurwoningen badkamers en keukens eens in de zoveel jaar worden verbouwd. Hier hoef je dan geen geld voor te betalen.

 

Gemiddelde huurprijs

De gemiddelde huurprijs voor een woning is op dit moment rond de 750 euro. Dit zal de komende jaren ook niet gaan stijgen of dalen. Het verandert wel steeds een beetje. Het ene jaar daalt de prijs een beetje en het jaar erop stijgt hij weer. Vaak stijgt of daalt hij met 3%. Het ligt eraan wat voor huurhuis. Sociale huurwoningen kosten namelijk minder. Deze zijn speciaal voor mensen met een lager inkomen.