Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Dienstverlening

Kom hier alles te weten over fysiotherapie en behaal voordelen

Fysiotherapie, ook wel fysiotherapie genoemd, is een soort therapie die gebruikt wordt om de fysieke conditie van het menselijk lichaam te verbeteren. Normaal gesproken omvat het een aantal oefeningen of massages met behulp van bepaalde apparatuur en fysieke media. Het helpt de patiënten bij het bieden van maximale mobiliteit en vermindert de pijn zoveel mogelijk. Fysio Eindhoven bijvoorbeeld, waar je tegenwoordig veel keus hebt uit verschillende soorten fysiotherapie behandelingen.

Fysiotherapeuten zijn de professionals die de patiënten bijstaan bij de fysiotherapie. Zij moeten een grondige kennis hebben van de menselijke anatomie om deze perfect en professioneel uit te voeren. Patiënten worden om vele redenen doorverwezen naar fysiotherapeuten. Het kan zijn door een blessure of spierpijn of door veroudering of zelfs door verlamming. Een lichamelijk onderzoek wordt normaal gesproken uitgevoerd als onderdeel van de diagnose en er wordt een geschikt therapieplan voor de behandeling geïdentificeerd. Op basis van het probleem varieert de behandeling van persoon tot persoon.

Vaak na een blessure of medische operatie

Fysiotherapie wordt meestal gedaan naast een medische of chirurgische behandeling. Er zijn hulpmiddelen die in sommige gevallen naast de fysiotherapeutische behandelingen worden gebruikt en in andere gevallen begint de fysiotherapie na de operatie. De fysiotherapeut begeleidt de patiënt volledig, zodat hij zo snel mogelijk geneest.

Omdat een fysiotherapeut te maken heeft met verschillende soorten patiënten met verschillende soorten ziekten, is specialisatie heel gebruikelijk in de fysiotherapie. Er zijn specialisaties op het gebied van orthopedie, kindergeneeskunde en neurologie.

Normaal gesproken wordt fysiotherapie uitgevoerd binnen een ziekenhuis of gezondheidskliniek met behulp van een fysiotherapeut. Maar in de meeste gevallen moet de patiënt de oefeningen voortzetten, zelfs na ontslag uit het ziekenhuis. Meestal leert de fysiotherapeut de patiënt de oefeningen thuis te doen. Indien correct uitgevoerd, blijkt dat zelfs een verlamde patiënt met fysiotherapie soms terug kan komen in het oude gezondheidsstadium.

Vaak wordt gebruik gemaakt van massages door fysiotherapeuten

Verschillende technieken die gebruikt worden in de fysiotherapie zijn onder andere massage, manuele weerstandstraining, lasertherapie en infraroodstraling. Dit kan worden gedaan met behulp van elektrische en mechanische apparaten of door gebruik te maken van fysieke media zoals warmte, ijs of ultrasound of zelfs manuele stimulatie. Enkele van de apparaten die door fysiotherapeuten worden gebruikt zijn fysiotherapeutische stoelen, TENS, apparaten die worden gebruikt voor ultrasound en elektrotherapie en zelfs oefenballen en -gewichten.

Herstel gaat vaak een stuk sneller

Fysiotherapeuten moeten de patiënt maximaal ondersteunen. Aangezien fysiotherapie een klinische gezondheidswetenschap is, die normaal gesproken door een professionele fysiotherapeut moet worden uitgevoerd, is een graad in fysiotherapie een must. Nu evolueren er nog betere fysiotherapeutische technieken die de patiënten een betere pijnverlichting bieden. Fysiotherapie draagt bij aan een maximale zelfstandigheid en ontlasting van de patiënt en blijft een uiterst belangrijke kunst.

https://www.cbtfysio.nl/specialisaties