Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Telefonie

Ondernemer, maar last van telefoonangst?

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je goed bereikbaar bent. Zorg er dus voor dat je een goede telefoon hebt die alle functies heeft die belangrijk zijn voor de alledaagse activiteiten van jou als ondernemer. Ook zul je misschien moeten overstappen van provider zodat je het juiste pakket hebt om thuis te kunnen werken, zoals bellen en internet. De juiste provider kun je makkelijk vinden via Overstappenvanprovider.nl online. Om de juiste telefoon te vinden zijn er ook allerlei websites die de overeenkomsten en verschillen voor je op een rij zetten. Als je eenmaal de juiste telefoon met het juiste pakket hebt, kun je gaan bellen met je klanten! Maar wat te doen als je telefoonangst hebt?

Telefoonangst komt veel voor

Telefoonangst is de spanning die je voelt voordat je een telefoongesprek gaat voeren. Het is in feite een sociale fobie waardoor je een blokkade kunt voelen en niet durft te bellen. Het kan gaan over onzekerheid voor spreken, presteren of een conversatie voeren. Als ondernemer is het natuurlijk erg lastig als je telefoonangst hebt. Toch hebben veel meer mensen hier last van. Voor de meeste mensen maakt dit niet veel uit, omdat ze gewoon een tekstbericht kunnen sturen voor de meeste zaken. Als ondernemer is telefoonangst echter wel een probleem. Je moet over veel zaken telefonisch contact hebben, bijvoorbeeld met je klanten en opdrachtgevers.

Angst bestaat uit aannames

Het belangrijkste is dat je bewustzijn krijgt op wat de angst voor je veroorzaakt. Je moet de gedachtes op het spoor komen die je zo onzeker of bang maken dat je de telefoon niet wilt oppakken om een belletje te maken. Deze gedachten voeden namelijk je angst en zijn aannames, geen feiten. Zet ze eens op een rij. Misschien ben je bang dat je iets verkeerds gaat zeggen, of dat de ander direct zal oordelen wanneer deze je stem hoort.

Beantwoord je aannames

Het helpt alleen al om alle gedachten op te schrijven die je angstig maken en te beseffen dat het aannames zijn in plaats van feiten. Vervolgens kun je een antwoord op elke gedachte geven. Op de gedachte dat je waarschijnlijk iets stoms gaat zeggen kun je bijvoorbeeld antwoorden: “Iedereen is waarschijnlijk met zichzelf bezig. De ander zal dit binnen twee minuten zijn vergeten.” Heb jij ook last van telefoonangst? Probeer de bovenstaande tips eens uit!