Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Tips voor efficiënt studeren

Voor veel mensen kan het erg lastig zijn om nieuwe dingen te leren en dus ook efficiënt te studeren. Toch is het vooral belangrijk voor studenten om er voor te zorgen dat ze hun studie goed bijhouden. Ben jij momenteel aan het studeren en heb je nooit zin om te studeren of lukt het studeren gewoon echt niet? Lees dan de onderstaande tips

Doelen

Zorg ervoor dat je slimme doelen opstelt om er voor te zorgen dat je het meest efficiënt kunt studeren. Je kunt bijvoorbeeld wel zeggen dat je binnen een week twee hoofdstukken van een lesboek wilt leren, maar dit is niet echt duidelijk. Het is beter om de tijdstippen van wanneer en op welke dag je gaat leren te bepalen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je in deze tijdsvakken alles onderverdelen. Wees realistisch met het verdelen van de taken.

Werk met een time tracker

Om te testen of je alles kunt halen binnen de tijd kun je ook een time tracker gebruiken. Met een time tracker kun je ook zien hoe lang je gemiddeld aan een taak zit.

Focus

Zorg er voor dat jij de benodigde focus hebt om goed te kunnen studeren. Dit betekent dat je in een ruimte moet zitten waar jij op je gemak bent en waar je weinig afleiding aantreft. Sommige mensen studeren hierom graag in een café. Voor andere is dit juist een slecht idee aangezien de drukte daar soms afleidend kan zijn. Probeer op verschillende plekken te studeren en kijk wat het beste voor jou werkt.

Zorg ook altijd dat je genoeg geslapen hebt en op een volle maag gaat studeren. Wanneer je met een zwaar slaaptekort gaat studeren heeft dit totaal geen zin. Je zult dan niks kunnen onthouden uiteindelijk. Om je brein optimaal te kunnen laten presteren moet je natuurlijk gezond zijn.

https://keeping.nl/time-tracker