Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Wat is een VOG?

Een VOG is een nogal bekend woord voor mensen die een baan willen zoeken bij bepaalde instellingen. Toch weten veel mensen niet wat een VOG precies inhoudt of hoe ze aan dit komen. Heeft u binnenkort een VOG nodig of wilt u meer hierover weten? Lees dan verder.

Betekenis

De afkorting VOG betekent ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ en is nodig voor wanneer u een bepaalde functie wilt uitvoeren bij een organisatie. Denk aan leraren die een VOG nodig hebben om les te kunnen geven omdat zij met jongeren werken. Ook moeten vaak buschauffeurs een VOG kunnen laten zien. Of u wel of geen VOG krijgt hangt van verschillende factoren af. Wanneer u een buschauffeur bent zal er voornamelijk gekeken worden of u verkeersovertredingen bent begaan in de afgelopen jaren. Wanneer u een docent wilt worden zult u zeker geen gewelds of zedendelicten op uw strafblad mogen hebben staan.

VOG aanvragen in Amsterdam

Wanneer u een bedrijf hebt kunt u ook uw werknemers zelf laten screenen voor een VOG. In Nederland kunt u dus als persoon zelf een VOG aanvragen in Amsterdam bijvoorbeeld of dit door een organisatie laten doen waar u werkzaam bent.

Afwijzing

Het aanvragen van een VOG is over het algemeen niet erg duur. Zo bent u vaak niet meer dan vijftig euro kwijt. Toch is het erg jammer als uw VOG dan wordt afgewezen door bepaalde strafbare feiten die u in het verleden hebt gepleegd. Voor daden zoals zedendelicten wordt een VOG bijna niet meer uitgegeven. Wilt u een chauffeur worden en heeft u een aantal verkeersincidenten meegemaakt? Dan kunt u bijvoorbeeld over vijf jaar kijken of u wel weer in aanmerking komt voor een VOG. Een VOG kijkt namelijk alleen wat er op uw huidige strafblad staat en wordt beoordeeld door justitie zelf. U zult er dus wel helaas niet onder uit kunnen komen wanneer u afgewezen wordt!

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen