Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Financieel

Verhuurhypotheek, financieren van een 2e woning

Haal het maximale uit uw spaargeld met een verhuurhypotheek

 

De tijden dat geld op een spaarrekening enorm veel opbracht zijn voorbij. Het rentepercentage is tegenwoordig zo laag dat het amper nog de moeite loont een spaarrekening te openen. Als fervent spaarder bent u dus op zoek naar een manier om maximaal rendement uit uw spaargeld te halen. Beleggen in vastgoed is de oplossing. Tegenwoordig wordt er meer en meer geïnvesteerd in een tweede woning om die meteen daarna te verhuren. Er is immers ontzettend veel vraag naar huurwoningen en de huurprijzen blijven maar stijgen. Volgens kenners is het einde nog niet in zicht. De prijzen zullen in de nabije toekomst blijven stijgen.
Tegenover de stijging van de huurprijzen staat de stagnering van de rente op spaarrekeningen. Het investeren in een tweede woning is daarom populairder dan ooit.

Die tweede woning moet natuurlijk wel gefinancierd worden, wat zeker niet vanzelfsprekend is als u al een hypotheek op uw woning hebt lopen. Daarom biedt men tegenwoordig de verhuurhypotheek aan, ook wel investeringshypotheken genoemd. Het grote voordeel van een verhuurhypotheek is dat de huurinkomsten niet belast zijn. De huur wordt ook gebruikt bij het berekenen van de lening. Die huur kan trouwens jaarlijks verhoogd worden op basis van de indexering. Dit komt uw inkomsten alleen maar ten goede. Door de lage hypotheekrente en de hoge huurinkomsten is het ten slotte vaak mogelijk de maandelijkse aflossing op de hypotheek te betalen. Hierdoor wordt er vermogen opgebouwd.

Om die tweede woning te financieren moet u wel over voldoende startkapitaal beschikken. Een verhuurhypotheek is ook duurder dan een gewone hypotheek. Er is namelijk alleen sprake van hypotheekrenteaftrek als de woning voor eigen gebruik is gekocht. Bij een woning voor verhuur liggen de bruto maandlasten dus op gelijke hoogte als de netto maandlasten. Verder moet je ook rekening houden dat de woning niet of aan een lagere prijs verhuurd kan worden.

Het is dus zeker aantrekkelijk te investeren in een tweede woning. Het is echter heel belangrijk dat u zich door een deskundige en onafhankelijke hypotheekadviseur laat informeren. U moet duidelijk voor ogen hebben wat de risico’s van de verhuurhypotheek exact inhouden. Er zijn talloze interessante voordelen, maar de risico’s zijn niet te onderschatten. Maak nu een gratis afspraak bij Harms Bakx en krijg persoonlijk en gedetailleerd hypotheekadvies. Zo zal u gegarandeerd het maximale uit uw investering halen!

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/verhuurhypotheek-financieren-van-een-2e-woning