Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Dienstverlening

TENS, een veilige en effectieve pijntherapie

Een ideale en veilige manier om pijn te bestrijden is met TENS. Wat is Tens precies en waar staat het voor? Dat zullen we in dit artikel uitleggen. TENS is een afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het wordt gebruikt als pijntherapie waardoor andere manieren om pijn te verlichten, zoals het nemen van tabletten, niet meer nodig zijn.

Hoe werkt Tens

Via elektroden geeft het Tens apparaat milde elektrische stroomsignalen af. Hierdoor wordt de pijn die u heeft gedempt. De stroomsignalen geven een kriebelend of licht kloppend gevoel, de behandeling doet dus geen pijn. Ook is een behandeling met Tens compleet veilig.

De stroomsignalen zorgen ervoor dat de pijnprikkel richting de hersenen verstoord wordt. Daarnaast zorgen de stroomsignalen ervoor dat het lichaam gestimuleerd wordt om de lichaamseigen pijn dempende stof endorfine aan te maken. En de signalen zorgen ervoor dat de spieren ontspannen.

Tens wordt onder andere gebruikt door fysiotherapeuten en verloskundigen. Maar doordat het Tens apparaat erg makkelijk te bedienen is en daarbij zeer veilig in gebruik, kan het ook door u thuis gebruikt worden. Er is dus niet per sé een medisch specialist nodig bij een behandeling met Tens. Dus wilt u minder of helemaal geen gebruik maken van de reguliere pijnstilling? Dan is Tens de uitkomst voor u!

Hoe werkt een behandeling met Tens

We zullen in het kort beschrijven hoe een Tens behandeling eruit ziet. Aan het apparaat, dat de maat heeft van een mobiele telefoon, zitten twee snoertjes. Aan de uiteinden van de snoertjes worden de elektroden bevestigd, dit zijn pleisters die vervolgens op de huid geplakt moeten worden. De pleisters dienen op de plek op het lichaam geplakt te worden waar de pijn zit. Om deze plek goed te bepalen zijn er duidelijke instructies bijgevoegd. Op de instructies is aan de hand van afbeeldingen goed te zien op welke plekken de pleisters geplakt kunnen worden.

Wanneer de pleisters op de juiste plek zitten kan de behandeling gestart worden. Bij elk apparaat is er keuze uit meerdere programma’s. Elk programma heeft een duur van 30 minuten, maar kan op elk gewenst moment gestopt worden. De intensiteit van de stroomimpulsen kan zelf bepaald en tussendoor aangepast worden. De pleisters kunnen voor meerdere behandelingen gebruikt worden. Wanneer ze niet meer goed plakken is het tijd om de behandeling met nieuwe pleisters te starten.

Ga voor meer informatie en alle Tens producten naar de website, Tens.nl .

 

https://tens.nl/