Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Waarom een refurbished iPhone 8 kopen? De voor- en nadelen

Wil je een iPhone 8 kopen, maar houdt het prijskaartje je tegen? Dit is heel begrijpelijk! De laatste tijd lijkt het alsof een goedkope telefoon nergens meer te vinden is, maar dit ligt vooral aan waar je kijkt. Een goede telefoon hoeft niet noodzakelijk nieuw te zijn, zoals wordt bewezen door de vele tweedehands toestellen die op de markt zijn. Hieronder vind je meer redenen waarom je een refurbished toestel zou kopen, maar ook waarom je misschien beter voor een nieuwer toestel kan kiezen.

De voordelen

Allereerst is een tweedehands telefoon natuurlijk veel goedkoper dan een nieuwe variant van hetzelfde toestel. Het prijsverschil kan soms zelfs oplopen tot 50 procent! Maar betekent dit dan nog wel dat je kan vertrouwen op de kwaliteit van het product? Maak je geen zorgen, want vrijwel alle refurbished toestellen worden grondig nagekeken op fouten of oneffenheden. Dit moet de verkoper wel doen als hij of zij wil dat er goede reviews over hen woorden geschreven. De meeste erkende verkopers zijn erg betrouwbaar en bieden je zelfs een garantie van enkele jaren aan. Een ander voordeel van de aanschaf van een tweedehands toestel, zoals de refurbished iPhone 8, is de duurzaamheid. Er wordt namelijk niets nieuws geproduceerd. Alle onderdelen in een refurbished toestel zijn gerecycled, wat goed is voor het milieu.

De nadelen

Natuurlijk zitten er ook wat onzekerheden aan het kopen van een refurbished telefoon. Zo zijn er altijd minder betrouwbare verkopers op de markt, die misschien wel gesjoemeld hebben met de onderdelen. Dit kan zorgen voor een mindere lange levensduur en een lagere kwaliteit van gebruik. Maar ook bij betrouwbare verkopers kan het soms niet altijd aan de hoogste standaarden voldoen. Voornamelijk telefoonaccu’s gaan er snel doorheen, aangezien deze het beste werken als ze nieuw worden gebruikt. Een laatste nadeel is het feit dat je weinig nieuwe modellen zult vinden. Dit komt omdat het meestal een tijdje duurt voordat mensen zullen wisselen naar een andere telefoon en daardoor pas later hun telefoon als tweedehands verkopen. Daarom zul je bij het kijken voor een refurbished iPhone 13 waarschijnlijk geen resultaat krijgen, die je bij je zoektocht naar een refurbished iPhone 8 wel zou hebben.