Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als je een groepenkast gaat vervangen?

Een groepenkast kan jarenlang meegaan en gelukkig hoeft deze niet snel vervangen te worden, er zijn echter wel een paar uitzonderingen natuurlijk, deze worden hieronder verder behandeld. Als het toch tijd is om een groepenkast te vervangen dan kan je natuurlijk niet een groepenkast vervangen als je niet weet hoe dit moet, daarom staan hier alle belangrijke aandachtspunten als je een groepenkast gaat vervangen.

Waarom moet je een groepenkast vervangen?

Een groepenkast wordt tegenwoordig vaak vervangen omdat er schade aan is, door de schade ontstaan er regelmatige stroomstoringen en dat is erg vervelend. Een groepenkast wordt ook vaak vervangen omdat deze simpelweg te klein is, een groepenkast kan maar een maximale hoeveelheid groepen op zich nemen. Als de groepenkast meer groepen nodig heeft dan zit er niks anders op dan deze te vervangen voor een grotere groepenkast. Een stoppenkast wordt ook wel eens een groepenkast genoemd terwijl dit niet helemaal terecht is. Ze hebben wel dezelfde werking maar een stoppenkast is als het ware een verouderde groepenkast. Als je een stoppenkast wilt vervangen dan is de reden vaak dat deze verouderd is en niet optimaal meer zijn werk doet.

Waar moet je opletten?

Schade aan elektra is extreem snel gemaakt dus je moet echt goed oppassen met hoe je te werk gaat. Schade aan elektra is niet alleen schade aan de kabels maar ook aan groepenkasten en andere componenten van elektra. Belangrijke aandachtspunten zijn ook dat je alle groepen op de juiste manier installeert, zo heb je vaak meerdere kookgroepen en groepen om te wassen, en zo heb je ook aparte groepen voor verschillende kamers. Als je een wasmachine aansluit op de groep van de keuken en de televisie in de woonkamer aansluit op de groep van de badkamer is dat extreem rommelig en ook erg gevaarlijk. Orden je groepen daarom ook goed en sluit alles op de juiste manier aan.