Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Wat is een bodycam en wat zijn de voordelen?

Een body cam, we horen er steeds meer over de laatste jaren, maar wat zijn ze eigenlijk en wat kun je ermee? In dit artikel gaan wij je vertellen wat een bodycam is, wat de voordelen zijn, wie ze gebruiken en wat de mogelijkheden zijn van bodycams. Bodycams zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er genoeg keuze. Bodycams worden veel al gebruikt door politie, maar ook beveiligers, buitengewone opsportingsambtenaren (boa’s), retail medewerkers, servicemedewerkers, medewerkers in de horeca en koeriers. Kortom, in aardig wat sectoren! Meer weten over bodycams? Bekijk de website van Comfective. Zij kunnen je alles vertellen wat je wilt weten over de boycam of body worn camera.

Wat is een bodycam?

‘’Een bodycam of Body Worn Camera is een kleine draagbare camera die veelal op de borst wordt gedragen en bedoeld is om bepaalde gebeurtenissen te kunnen vastleggen indien gewenst of noodzakelijk.’’ Volgens Comfective.

Wat zijn de voordelen van een bodycam?

Bodycams zijn er natuurlijk niet zomaar. Ze kennen vele voordelen. Wij behandelen de belangrijskte voordelen voor je en hebben ze samengevat:

–          Bodycams zijn veiliger voor zowel de politie als de gefilmden

–          Bodycams bevorderen het correct handelen en niet te vergeten het recht

–          Bodycams gaan daarbij ook onvolledige filmpjes op social media kanalen tegen

–          Bodycams zorgen voor waardevol praktijk materiaal die gebruikt kunnen worden voor trainingen en evaluatie van de agent in kwestie

Waarom gebruikt de politie bijvoorbeeld een bodycam?

Camera’s zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. De politie gebruikt dan ook graag camera’s, oftewel bodycams. De redenen waarom staan hierboven beschreven. Praktijk proeven hebben bewezen dat het dragen van een bodycam een positief effect heeft op het gedrag van de burgers om de agent heen en de agent zelf. Het zorgt dus voor meer veiligheid en minder risico.

Proeven met bodycams in diverse gemeenten

In diverse gemeenten worden tegenwoordig al proeven gestart met boa’s die tijdens hun werk een body cam mogen dragen. Dit omdat zij steeds vaker te maken krijgen met verbaal en soms zelfs fysiek geweld. Met de proef wordt geprobeerd dit risico en gevaar te beperken.