Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Auto's en Motoren

Een camper bouwen: waar moet je beginnen?

Een camper bouwen is makkelijker dan je denkt. In 2021 zijn er nog nooit zo veel zelfbouw campers gebouwd. Een nieuw record. Mensen zien steeds meer de voordelen in van het reizen met een zelfgebouwde camper. Het is goedkoop, relatief milieubewust en je kunt bijna overal er mee komen. 

Maar waar begin je? Het bouwen van een camper begint uiteindelijk met het uitzoeken van een geschikte bus voor je camper. Stel een verlanglijst op met alle zaken die je graag in een camper zou willen hebben. Ga vervolgens aan de slag met het uitzoeken van een geschikte bus voor je camper. Populaire bussen voor een camper zijn onder andere een Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter en een Renault Master.

Als je eenmaal je bus heb gekocht ga je beginnen met al het carrosseriewerk. Daarbij moet je denken aan het inbouwen van extra ramen, elektra, wateraansluitingen maar ook bijvoorbeeld een hefdak en een gasaansluiting. Dit wil je vooraf doen omdat je daarna gaat beginnen met het isoleren van je camper. En als dat erop zit kun je er daarna moeilijker bij. 

Het isoleren doe je met Armaflex. Dat zijn zelfklevende isolatierollen die je zeer eenvoudig kunt aanbrengen op het metaal van de camper. Na het isoleren van je camper kun je beginnen met het houtwerk. Je kunt daarvoor het beste grote multiplex platen gebruiken die je tegen de zijwanden van de camper aan timmert. 

Ook voor de bodem van de camper gebruik je een dikke multiplex plaat van zo’n 12mm. Daarop kun je vervolgens alle meubelen bevestigen. Zoals kasten, keuken, bed en tafels. Op die manier kun je alles stevig en veilig bevestigen. Daarna begin je aan de afwerking van de camper. Denk aan aankleding, het aanbrengen van vilt maar ook verven en andere zoeken zoals draaibare camperstoelen. 

Wil je meer weten over het bouwen van een camper? Bezoek dan eens de website van de camper bouw experts van by NOMADS. Zij hebben verschillende blogs, video’s en ebooks geschreven die je gratis kunt downloaden van hun website. 

 

https://www.bynomads.de/