Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Electronica en Computers

Zo gemakkelijk is een digitaal visitekaartje

Het papieren visitekaartje zoals we deze nu nog kennen, is natuurlijk ontzettend achterhaald. Het zal daarom dus ook een kwestie van tijd zijn, voordat dit verleden tijd is. Zo kun je tegenwoordig namelijk al een stuk sneller je gegevens met iemand delen middels een digitaal visitekaartje. Dit is een NFC visitekaartje die is voorzien van een NFC chip, waardoor de antenne van je telefoon deze gegevens uitleest. Het grote voordeel hierbij is, is dat de chip volledig opzichzelfstaand werkt. Je hebt dus geen batterij nodig, wat dus betekent dat je je visitekaartje overal en altijd kunt gebruiken. Wil jij weten welke voordelen dit allemaal heeft, lees dan snel verder!

Het scheelt een hoop tijd

Wanneer je gebruik maakt van een digitaal visitekaartje, dan zal je al snel merken dat je dit ontzettend veel tijd kan schelen. Voordat we verder gaan wat de reden hiervan is, is het goed om eerst antwoord te geven op de vraag, wat is NFC? NFC is een chip die speciaal is ontwikkeld op korte en bondige gegevens snel te kunnen delen. Dat betekent, dat wanneer jij je telefoon een visitekaartje scant, die is voorzien van een dergelijke chip, je direct alle gegevens te zien krijgt die op deze chip staan vermeld. Kortom, zo kun je dus ontzettend snel je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres delen.

Duurzaam

In de huidige tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, is dit voor een bedrijf natuurlijk een gigantische eerste stap. Waar een gemiddelde werknemer normaliter dagelijks meerdere visitekaartjes afgeeft, is dit nu dus niet meer nodig. Het zorgt er dus niet alleen voor dat er een stuk minder papier nodig is om visitekaartjes te maken, maar het scheelt je onderaan de streep ook nog eens enorm in de portemonnee. Het is dus een win win situatie.