Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Marketing

Een eigen verpakking ontwerpen die aan uw wensen voldoet

Bij uw eigen product wilt u natuurlijk een bijpassende verpakking, dan is een eigen verpakking ontwerpen een goed idee. U kunt de eigen verpakking ontwerpen naar al uw wensen. Denk aan materialen, kleuren en vormen. Een ronde verpakking is erg origineel, maar minder praktisch, dat zijn dingen waar u rekening mee moet houden. Uw product valt op door de verpakking. Vandaar dat een eigen verpakking ontwerpen een erg goed idee is. U kunt een eigen verpakking ontwerpen die perfect aan sluit bij uw product. Indien u meerdere producten heeft kunt u een gehele lijn ontwerpen in dezelfde stijl. Denk ook aan combinaties van kleuren zoals een roze bovenkant met een blauwe onderkant of een opvallende neon kleur.

Teksten op de verpakking

U kunt bij het eigen verpakking ontwerpen, ook de tekst op de verpakking kiezen. Wilt u veel uitleg over het product, of staat dit allemaal in een bijsluiter? Wilt u plaatjes om uit te leggen hoe het product gebruikt moet worden? Soms is dat makkelijker dan woorden gebruiken. Ook kunt u er voor kiezen om het logo van uw bedrijf op de verpakking te plaatsen. U bent helemaal vrij bij de eigen verpakking ontwerpen. Dat is natuurlijk heel erg fijn. U kunt uw creativiteit op de vrije loop laten gaan.

Etenswaren verpakken

Bij de eigen verpakking ontwerpen van etenswaren zijn er wel enkele regels. Zo is het zo dat alle ingrediënten vermeld moeten zijn. Dat is beter voor mensen allergieën.  Ook moet er een houdbaarheidsdatum vermeld worden. Dat geldt overigens ook voor sommige andere producten zoals make-up. De voorschriften hierover zijn veelal online te vinden. Natuurlijk is het afhankelijk van waar u uw producten gaat verkopen. In het buitenland kunnen andere regels gelden, binnen de EU zijn de regels veelal gelijk.