Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Zorg

Een professionele kliniek voor meisjes en vrouwen die ongewenst zwanger zijn

Bij abortuskliniek Beahuis & Bloemenhove in Heemstede kun je terecht voor abortussen tot 22 weken. Een wachtlijst is er niet. In de meeste gevallen kan de behandeling binnen een paar dagen plaatsvinden. Voor meisjes en vrouwen die langer dan 16 dagen over tijd zijn, geldt -nadat je met een arts gesproken hebt en er een datum is geprikt- een bedenktijd van 5 dagen. Dit is zo bepaald in de Nederlandse wet. Als je in deze periode niet van gedachten verandert, kan de abortus vanaf dag 6 plaatsvinden. Het Bloemenhove-team zal je vragen een verwijsbrief van de huisarts mee te nemen, waarin staat dat je inderdaad 5 dagen hebt nagedacht over de beslissing. Als je liever niet met je huisarts over zwangerschapsafbreking spreekt, kun je een van de artsen bij Bloemenhove raadplegen. Er is dan geen verwijsbrief nodig.

Twee zaken die je mee moet nemen naar Bloemenhove: een geldig identiteitsbewijs en je verzekeringspas. Verder wordt aangeraden een nachthemd, ochtendjas / huisjapon, slippers / pantoffels, sokken, extra ondergoed en toiletspullen in te pakken. Na de behandeling krijg je iets te eten en drinken en kun je een paar uur bijkomen in een zogenoemde uitslaapkamer. Een overnachting is zeer waarschijnlijk niet nodig. De arts zal je aanraden het na de abortus even rustig aan te doen. Uit voorzorg krijg je antibiotica. Dit om te voorkomen dat er een infectie ontstaat. Heb je de eerste dagen na de zwangerschapsafbreking koorts? Neem dan weer even contact op met Bloemenhove voor een extra controle.

Ben jij ongewenst zwanger en overweeg je een abortus? Het kan geruststellend zijn verhalen van anderen te lezen. Je vindt ze op www. bloemenhove .nl onder het kopje ‘ervaringen’. Verder helpt het als je weet wat je te wachten staat. Als je de FAQ’s leest, krijg je antwoord op veel vragen. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Je kunt op werkdagen bellen met Bloemenhove om een afspraak te maken: +31 (0) 23 528 98 90.

 

https://www.bloemenhove.nl/nl/home