Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Electronica en Computers

Hardware opkopen. Wat is het en wat zijn de voordelen?

Wanneer uw bedrijf toe is aan nieuwe hardware, kunt u de oude hardware op laten kopen. Op die manier heeft u meer financiële ruimte voor de investering in de nieuwe apparatuur. Aanvullende voordelen van hardware opkopen zijn dat de data op de oude opslagmedia op professionele manier vernietigd wordt. U loopt daardoor niet het risico dat gevoelige bedrijfsinformatie buiten uw organisatie terecht komt. En bovendien heeft het een groen effect. De productie van nieuwe – maar ook de afvoer van oude hardware is namelijk belastend voor het milieu. De oude producten worden zoveel mogelijk hergebruikt en dat bespaard ook.

Meer budget voor uw nieuwe systemen

Door uw afgeschreven computer systemen te verkopen aan een gespecialiseerde inkooporganisatie, ontvangt u de actuele marktwaarde voor uw oude systemen. Dat is een directe besparing op de investering. Veel van de opgekochte apparatuur is na de refurbish behandeling, goed te gebruiken door andere instellingen. Dat verhoogt de marktwaarde van uw oude spullen.

Cyber security bedreiging

Door verkoop of verwijdering van computerapparatuur via niet gespecialiseerde wegen, loopt u het risico dat belangrijke en vertrouwelijke informatie van uw bedrijf uitlekt. Hoe vaak komt het niet voor dat misbruik gemaakt wordt van data die nog herstelbaar en beschikbaar is op oude datadragers? De goede, betrouwbare hardware opkopers geven certificaten af voor het veilig verwijderen en schoonmaken van alle opslagmedia. Hierdoor voorkomen ze dat onbevoegden over uw data kunnen beschikken. Een veilig gevoel zonder extra inspanning.

Circulaire IT

Circulaire IT betekent dat grondstoffen maximaal benut worden. De levensduur van hardware wordt verlengd en de hoeveelheid afval zoveel mogelijk gereduceerd. De circulaire economie doorbreekt het proces van snel produceren en snel weer weggooien.
Hardware heeft tijdens de levensduur en het gebruik relatief weinig invloed op het milieu. Tijdens de productie- en afdankfase ligt dat echter anders. Doordat veel van de oude onderdelen hergebruikt kunnen worden, vermindert de belasting op het milieu zowel aan de productiekant als bij het verwijderen. De bruikbare hardware wordt refurbished en opnieuw gebruikt door andere organisaties of particulieren. Onderdelen die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden milieu vriendelijk afgevoerd.

Wat kunt u verkopen?

De volgende lijst toont een overzicht van hardware die regelmatig opgekocht wordt.

  • Servers, zowel klein als groot.
  • Stand alone computers zoals desktop pc’s, werkstations, laptops en tablets.
  • Alle soorten beeldschermen.
  • Netwerk apparatuur zoals modems, routers en data switches.
  • Printers, alle soorten.
  • CPU’s.
  • Telecommunicatie apparatuur zoals telefooncentrales en smart phones.
  • Opslag en backup systemen inclusief harde schijven.

Extra voordeel

Tot slot van dit artikel nog een extra voordeel. Wanneer u de oude hardware verkoopt aan een professionele hardware opkoper, kan de logistiek ook door hen verzorgd worden. Dat scheelt weer een hoop geregel en gedoe. Een bedrijf als NEG ITsolutions kan u hierbij goed van dienst zijn.

Conclusie

Door de oude hardware door een professional te laten opkopen bespaart u geld. U beschermt het milieu. U garandeert de veiligheid van uw data en maakt u het zich nog makkelijk ook.