Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Zakelijk

Het financieren van een tiny house

Als het tiny house is gelegen op een eigendom van een derde partij dat wordt verhuurd of verhuurd, is het niet mogelijk om de financiering van het tiny house zeker te stellen (tenzij u een ander eigendom heeft dat als onderpand kan dienen). In dit geval is de enige financieringsoptie een lening op normale termijn met een maximale looptijd van 120 maanden. Een dergelijke lening is meestal mogelijk tot een maximum van 50.000 euro en vereist een overeenkomstige persoonlijke kredietrating. 

Zijn er subsidies voor Tiny Houses?

Nee, want de federale en deelstaatregeringen subsidiëren over het algemeen alleen klassiek vastgoed en geen roerende goederen (ook al zijn die bedoeld om als permanente verblijfplaats te dienen). De situatie kan iets anders zijn voor permanent gebouwde tiny houses (bijvoorbeeld de “Altenteiler” naast de eengezinswoning.

 

Advies en hulp bij de financiering

Hoe financier je een Tiny House? Wij helpen u graag met de financiering van uw tiny house en verduidelijken welke vorm van financiering haalbaar en zinvol is. Neem gewoon contact op met een van onze samenwerkingspartners.