Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Telefonie

Ga jij een nieuwe mobiel kopen of geef je jouw oude een make over?

Jouw telefoon is een kostbaar bezit. Niet alleen omdat al jouw gegevens en foto’s hierop te vinden zijn, maar ook omdat een nieuwe telefoon veel geld kost. Vaak is het geld dat je niet even achter de hand hebt. Ook is het lang niet altijd nodig om jouw telefoon te vervangen. Wanneer alles het nog goed doet, hoef je immers niet zomaar naar een nieuwe te gaan kijken. Hierdoor kun je jouw abonnementskosten laag houden of enkele honderden euro’s in eigen zak houden. Maar ga je dan voor een make-over van jouw oude telefoon?

De afweging tussen oud en nieuw

Voordat je de afweging gaat maken, moet je eerst kijken in hoeverre jouw telefoon nog werkt. Bekijk daarbij bijvoorbeeld de batterij, maar ook de software. Naarmate je jouw telefoon langer hebt, zal de software ook ouder worden. Hierdoor zullen apps niet meer werken. Het duurt over het algemeen heel veel updates voordat dit aan de orde is. Hierdoor kun je jarenlang met jouw telefoon doen of zelfs naar een ouder model gaan kijken als je een nieuwe telefoon gaat kopen in de winkel. Geld besparen kan daarom ook bij de aanschaf van jouw nieuwe smartphone.

Meerdere modellen met elkaar vergelijken

Wanneer je jouw telefoon volledig wilt vervangen, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt voor de nieuwste smartphone gaan, waarmee je vaak honderden euro’s kwijt bent. Of je gaat voor een ouder model, welke goedkoop aangeboden wordt in de winkels. Zo heb je toch weer een goed werkende telefoon, maar dan voor een betere prijs. Jouw portemonnee zal jouw dankbaar zijn als je voor deze keuze gaat. Vergelijk daarom ook altijd verschillende modellen met elkaar, zodat je weet wat je te wachten staat.

De batterij en het scherm vervangen

Kom je erachter dat je niet heel veel geld hebt en daarom geen nieuwe telefoon kunt kopen? Dan zijn er vaak meerdere oplossingen om jouw oude telefoon van een make-over te voorzien, zoals bij TouchFix Shop. Zo heb je bij verschillende verkooppunten goedkope batterijen. Hierbij moet je wel kijken of de batterij van jouw telefoon eenvoudig te vervangen is. Ook kun je gaan kijken naar een nieuw beeldscherm. Om deze goed bevestigd te hebben kun je het beste een professional ernaar laten kijken. Zo krijg je er ook geen lucht onder en heb je geen beschadigingen aan de telefoon zelf.

Hoesjes voor een nieuw uiterlijk

Wanneer het jou voornamelijk om het uiterlijk van de telefoon gaat, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Je hebt immers een grote hoeveelheid hoesjes voor jouw telefoon. De hoesjes komen in verschillende vormen en maten. Je kunt voor alleen een achterkantje gaan, maar ook voor een hoesje met stevige rand en zelfs met een voorkant. Ook zijn er klaphoesjes, zodat jouw telefoon volledig beschermd is. Je gaat jouw telefoon niet meer herkennen als je er een mooi hoesje omheen doet en hij is gelijk veilig. Je kunt er weer jaren mee vooruit met een kleine verandering.