Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Internet

Het kiezen van een nieuwe internetprovider: waar moet je op letten?

Er zijn geldige redenen om te overwegen om van internet provider te veranderen. Bijvoorbeeld als je wilt weten als je huidige pakket nog beschikbaar is op je nieuwe adres na het verhuizen. Als je ontevreden bent over de huidige provider is een andere typische reden om dan te veranderen van internet provider. Het kan ook zijn dat je jouw verbinding onbetrouwbaar vindt of dat de service niet in orde is. Je zult al gauw merken dat er heel veel mogelijkheden zijn als je een andere internet provider wilt kiezen. Er zijn zoveel verschillende serviceproviders, verschillende soorten verbindingen, snelheden en abonnementen. Internet vergelijken met verschillende service providers is een aanrader voordat je de juiste internet provider en abonnement kiest. 

Verschillende abonnement keuze

Met zoveel providers en abonnementen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk type internet abonnement het best geschikt is voor jou. Internettoegang is altijd essentieel in huis vooral als je van huis uit werkt. Je kunt ook heel gemakkelijk Netflix streamen op elk tijdstip. Een goede internetverbinding biedt de snelheid en betrouwbaarheid die nodig is voor alle online activiteiten. Doordat providers meerdere internetpakketten geven, kun je altijd het beste internetabonnement afsluiten en nog steeds goedkoop internet hebben. Je kunt gerust op de website van een aanbieder het gewenste abonnement kiezen en aanpassen. Het is wel  aangeraden om eerst te kijken welk type internetbundel je nodig hebt zo kun je veel gerichter alle abonnementen dan vergelijken.

Internetsnelheid die nodig is 

Het is moeilijk te zeggen hoeveel snelheid je precies nodig hebt. Dit verschilt sterk per persoon of huishouden en wordt bepaald door wat, hoe vaak en hoeveel je dat doet. Streamen in 4K kwaliteit en gamen zijn twee bekende toepassingen die veel bandbreedte vergen. Gebruik je internet alleen voor online browsen en e-mailen? Dan ben je een lichte gebruiker die zich kan redden met de langzaamst beschikbare snelheid. Kijk je liever online programma’s of YouTube-video’s en download je af en toe films of muziek? Dan heb je een internetverbinding nodig met een snelheid van 20 tot 25 Mbps. Kijk je veel Netflix, online programma’s in 4K of game je urenlang dan heb je een snelheid van minimaal 50 Mbps nodig. 

Internet garantie 

Bij het kiezen van een nieuwe provider zijn er dingen waarop gelet moet worden zoals abonnement, internetsnelheid en soorten verbindingen. In het process van het activeren van jou nieuwe abonnement kunnen er toch wel fouten gemaakt worden vooral wanneer het rechtstreeks via jouw provider gaat. Hierdoor is het voordeliger als je jouw abonnement aansluit via Breedbandwinkel. Zij gaan samenwerken met jouw nieuwe provider om de overstap zo soepel als mogelijk te laten verlopen. In het geval dat er iets fout mocht gaan dan geeft de Breedbandwinkel jou een gratis internet garantie van 24 uur. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het schakel- of verbindingsproces niet wordt losgekoppeld van internet.