Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Internet

Wat is een QR code?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de QR code. De afkorting QR staat voor Quick Response, wat in het Nederlands natuurlijk ‘snelle reactie’ betekent. Deze code is ervoor bedoeld om bepaalde informatie dus relatief snel een ook gemakkelijk te kunnen versturen. Dit kan zijn een verwijzing naar een bepaalde website, met een recept of een aanvullende video bij bijvoorbeeld de beschrijving van het in elkaar zetten een kast. Kortom, mogelijkheden genoeg. Maar hoe gaat zo’n QR code nu eigenlijk in z’n werk? Hoe scan je een qr code? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen lees je in dit artikel.

 

Hoe scan je een QR code?

Het scannen van een QR code doe je door middel van een mobiel. Bij oudere telefoons kan het zijn dat je hiervoor een speciale app zou moeten downloaden. Heb je een nieuwe toestel, dan hoeft dit vaak niet. Het enige wat je dan hoeft te doen, is je camera te openen en de QR code te scannen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om ergens op te klikken, zodat je automatisch wordt doorverwezen naar de pagina waarna je uiteindelijk toe moet.

 

Zijn er ook gevaren bij het gebruik van een QR code?

De QR code zelf in in de basis niet gevaarlijk. De manier waarop er gebruik gemaakt wordt van deze code, is een heel ander verhaal. Wat je ziet, is namelijk dat er vooral misbruik wordt gemaakt van het feit dat mensen bij het scannen van een QR code vaak niet goed opletten waar ze nu exact mee bezig zijn. Dit maakt het dat het wel degelijk een gevaar kan vormen. Vooral wanneer je met bankzaken bezig bent, is het dus van belang extra goed op te letten.

 

Hoe zit het met je smartwatch?

Het grote voordeel van een apple watch, is dat je deze altijd bij de hand hebt. Sterker nog, je draagt hem als het goed is. Zo kun je dus eenvoudig verschillende QR codes aanmaken met belangrijke informatie zoals je persoonlijke gegevens. Met een Qr code op Apple watch heb je namelijk geen visitekaartjes meer nodig en kunnen mensen eenvoudig de QR code scannen en je gegevens opslaan.