Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Aanbiedingen

Hoe beslis je wanneer het tijd is om jouw IT-activiteiten te outsourcen?

In het huidige omgevingsklimaat is bij veel bedrijven van belang om d voordelen van IT-outsourcing in overweging te nemen. Het uitbesteden van IT-activiteiten kan namelijk niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, maar het helpt bovendien de nieuwste technologieën te integreren. Het uitbesteden van IT-activiteiten brengt echter een aantal risico’s met zich mee, zoals een onervaren partner, slecht uitgelijnde softwarepartnerschappen en verborgen kosten of onbetrouwbare service. Gelukkig zijn deze risico’s vrij onbeduidend wanneer je een hoogwaardige ICT-partner vindt. Heeft jouw onderneming moeite met het beoordelen of de IT-activiteiten moeten worden uitbesteed? In dit artikel geven we je een glimp van hoe je kunt bepalen wanneer het tijd is om jouw IT-activiteiten uit te besteden.

Je geeft te veel geld uit aan ICT

Een belangrijke reden om de ICT-processen uit te besteden is kostenbesparing. Er moet namelijk veel geld geïnvesteerd worden om een in-house IT-afdeling te onderhouden. Er moet niet alleen interne serverapparatuur worden aangeschaft, maar personeel moet ook getraind worden en werknemers met bepaalde specialisaties, zoals netwerkbeveiliging of gegevensbeheer, zullen hogere salarissen vragen. Bovendien moet er rekening gehouden worden met de kosten voor het opzetten en beheren van de IT-infrastructuur, op het gebied van netwerkbeveiliging en cloudapplicaties tot telefonie voor bedrijven. Een ICT-partner heeft deze middelen al in huis en kan ze eenvoudig implementeren voor jouw onderneming. 

Je ICT loopt achter

De ICT is in de loop van de tijd snel verandert en om deze veranderingen bij te kunnen houden, moet bestaande software snel worden bijgewerkt en geïntegreerd. Zonder een goede integratie van nieuwe software zullen de ICT-prestaties eronder lijden en zal er minder goed een onderscheidend voordeel ten opzichte van de concurrentie te behalen zijn. 

Het interne ICT-personeel is niet volledig opgeleid

Het is van essentieel belang om je personeel meer kennis bij te brengen en ze te voorzien van actuele informatie. Hierbij kan een ICT-partner helpen door middel van een ontwikkelingsplan uit te stippelen. Zij kunnen de beste opleidingen voor jouw personeel verzorgen, want een ICT-consultant heeft toegang tot de beste ICT-experts. Dit betekent dat nieuwe technologieën snel in het team kunnen worden geïntegreerd.

De netwerkbeveiliging van jouw bedrijf vereist constante waakzaamheid

Vandaag de dag is cybercriminaliteit een van de grootste bedreigingen voor het moderne bedrijfsleven. Bedrijven moeten daarom dan ook hun beveiligingssystemen voortdurend bijwerken om hun gegevens te beschermen, anders worden ze blootgesteld aan uiteenlopende ICT-beveiligingsrisico’s. Deze aanvallen kunnen een ravage aanrichten in jouw bedrijf en veel geld en waardevolle gegevens staan op het spel als gevolg van deze aanvallen.

 

https://www.ct-groep.com/hosted-telefonie/