Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Onderwijs

Muziekworkshop op de Basisschool

Een workshop waar muziek in zit! 

 

Je kan veel van docenten vragen maar… 

 

Onderwijzers uit het primair onderwijs staan bekend als duizendpoten. Van aardrijkskunde tot taal en rekenen, een gymles of handvaardigheidsinvulling; vrijwel niets is hen te dol. Toch blijft er een onderdeel waar veel leerkrachten huiverig voor zijn en dat is het onderdeel muziek. ‘Ik ben niet muzikaal!’ ‘ik hou niet van zingen’ ‘ik kan geen instrument spelen’. Natuurlijk allemaal valide redenen, maar het grote gevaar is dat de leerling er de dupe van wordt. Want muziek kan zó’n waardevol onderdeel zijn van de kunstzinnige ontwikkeling! Zelfexpressie, samen spelen, luisteren naar elkaar. Het zijn allemaal onderdelen die tot uiting komen in een goede muziekles. Maar als je als leerkracht dit zelf niet kan realiseren, maar wel toegankelijk wil maken voor jouw leerlingen? Denk dan eens aan een muziekworkshop van Grote Broer! 

 

Wat is het voordeel? 

 

Grote Broer komt met veel plezier bij jullie langs om een workshop op school te realiseren.
Een professioneel muzikant met flink wat didactische vaardigheden en workshopervaring op zak staat aan de basis van de workshop. Het is dus niet zómaar een muzikant, nee het is iemand met affiniteit met kinderen, die ervaring heeft met muzikale kennis overdragen op een speelse manier en die op vaste basis workshops geeft voor Grote Broer. Naast deze kwaliteitsborging is er ook op creatief vlak veel voordeel: onze workshopdocenten krijgen de vrijheid om de workshop toe te spitsen op doelgroep, leeftijd en eventueel thema. Zo sluit de workshop altijd mooi aan op jullie wensen én op die van de kinderen. En, maak je geen zorgen, jij hoeft geen zorg te dragen voor instrumenten. de workshopdocent neemt alles mee; van djembe’s tot ipads! 

 
Het resultaat?

 

Naast een energieke workshop waar de leerlingen kennis maken met een instrument of muziekdiscipline is het ook mogelijk om een Cultuurproeverij te doen. De leerlingen volgen dan niet 1 workshop maar 2 of 3! Een heel diverse dag die afgesloten kan worden met een mooie presentatie. 

De ouders druppelen binnen in de aula, het licht wordt gedimd en een van de workshopdocenten pakt de microfoon… De spanning stijgt..Hij vertelt waar de leerlingen die dag mee aan de slag zijn geweest, interviewt enkele leerlingen, stelt voor en maakt er in geheel een prachtige presentatie van!
De leerlingen beklimmen het podium en doen een waardevolle en onvergetelijke podiumervaring op. Natuurlijk ook helemaal leuk om deze presentatie te filmen en stukjes mee te nemen in de nieuwsbrief om zo iedereen deelgenoot te maken van deze prachtige dag. https://grotebroer.com