Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Financieel

Het aantal aandelen bepaalt vaak in welke mate je kunt handelen

Het volume van de voorraden is een vaak genegeerd metriek in een voorraadprestatie. Je zou kunnen zeggen dat we ons niet alleen bezig houden met de koers van een aandeel en de beweging ervan? Ja, onze laatste zorg is de koers, maar we willen indicatoren vinden van hoe een koers gaat veranderen voordat hij dat doet. Het volume is zo’n indicator. Het handelsvolume van een aandeel is de hoeveelheid verhandelde of van eigenaar gewisselde aandelen gedurende de opgegeven periode. 

Over het algemeen verwijzen we naar het dagelijkse of wekelijkse handelsvolume. Nu is de prijs van een aandeel net als de prijs van iets anders waar we geld voor betalen, omdat de waarde ervan wordt bepaald door vraag en aanbod. Dit is hoe het volume ons indicatoren geeft van komende prijsveranderingen, het vertelt ons het niveau van vraag of aanbod voor een bepaald aandeel. Lees verder over beleggen en ik zal uitleggen hoe dat precies gebeurt.

Vraag en aanbod 

Zeer succesvolle belegger William J. O’Neil merkte op dat “aandelen nooit per ongeluk in prijs stijgen – hun moet een grote koopvraag zijn. Wanneer de vraag naar iets toeneemt en het aanbod constant blijft, stijgt de prijs. Omgekeerd, wanneer het aanbod van iets toeneemt en de vraag constant blijft, daalt de prijs ervan. Dit is de wet van vraag en aanbod en het is een fundamenteel economisch concept. 

Een aandeel omdat het in contanten wordt betaald in een vrije markt functioneert volgens deze wet. Wanneer er meer kopers zijn dan verkopers neemt de vraag toe en stijgt de prijs uiteindelijk ook. Wanneer er meer verkopers dan kopers zijn, stijgt het aanbod en daalt de prijs uiteindelijk. 

Dit is net als de woningmarkt. Wanneer er minder huizen worden gekocht, om welke reden dan ook, gaan de kosten van huizen omlaag. Wat we gaan doen is manieren vinden om het handelsvolume van een voorraad te gebruiken om het niveau van vraag en aanbod te meten. Laten we het hebben over hoe we dat kunnen doen.

Het goed onderzoeken van vraag en aanbod

Het eerste waar je naar moet zoeken is of een voorraad meer kopers of verkopers heeft. IN investeringsvoorwaarden als een aandeel meer kopers heeft zeggen we dat het wordt geaccumuleerd en als het meer verkopers heeft zeggen we dat het wordt gedistribueerd. Om te meten of een aandeel wordt geaccumuleerd of gedistribueerd kijken we naar de dagelijkse slotkoers van het handelsvolume. Als het aandeel sluit tegen een hogere koers dan de vorige dag op een groter volume is het een signaal van accumulatie. 

Als het aandeel bij een hoger volume tegen een lagere koers sluit, is dat een teken van distributie. Met beide richtingen, hoe groter het volume, hoe belangrijker de actie is. Dit is de reden waarom een laag volume verkopen niet noodzakelijkerwijs betekent dat je een te verkopen omdat het wordt gedistribueerd. Echter, als je meerdere dagen voor het sluiten van in prijs op boven het gemiddelde volume dat u voorraad kan worden klaar om te draaien of al heeft.

Op welke manier moet je de aandelenhandel bekijken

Een ruwe maatstaf voor de accumulatie en distributie kan worden bereikt door te kijken naar een dagtabel voor het betreffende aandeel. Tel de dagen waarop het aandeel sluit in prijs op bovengemiddeld handelsvolume en vergelijk dat met het aantal dagen dat het sluit in prijs op bovengemiddeld handelsvolume. Dit geeft u een algemene indicatie of het aandeel wordt geaccumuleerd of gedistribueerd.

Als u zich inschrijft op een financieel papier heeft u mogelijk toegang tot meer gedetailleerde metrieken voor de accumulatie en distributie. Beleggers Business Daily heeft een accumulatie/distributie rating doet een vergelijkbare telling, maar in veel meer detail en het geeft een A tot D schaal die u vertelt in welke mate een aandeel wordt geaccumuleerd of gedistribueerd. Dit kan een grote tijdsbesparing zijn bij het bepalen van de vraag naar en het aanbod van aandelen.

https://aandelentop10.nl/