Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Bedrijven

Op een gezonde manier afvallen

Op een gezonde manier afvallen

Gewichtsverlies kan mensen van alle leeftijden, ook tieners, ten goede komen. Overtollig lichaamsvet kan je zelfrespect en zelfvertrouwen verminderen. Het is dan ook van cruciaal belang voor tieners om op een gezonde manier af te vallen door aanpassingen in voeding en levensstijl door te voeren. Dit komt omdat ze hun groeiende lichaam nog steeds moeten voeden en het gewichtsverlies gedurende een lange periode moet worden gehandhaafd. Het verliezen van extra lichaamsvet is een uitstekende methode om je gezondheid te verbeteren. Het hebben van realistische gewichts- en lichaamsdoelen is essentieel. De focus moet echter altijd liggen op het verbeteren van de gezondheid in plaats van op het lichaamsgewicht. Het aanpassen van voeding en het verhogen van fysieke activiteit kan op de lange termijn veel succesvoller zijn. Tieners moeten gezonde rolmodellen hebben en leren dat iedereen verschillende lichaamsvormen heeft. Gezinsondersteuning thuis en op school is in verband gebracht met het succes van gewichtsverlies en kan helpen om gezonde veranderingen in levensstijl te versterken. Je kunt beginnen met het versterken van goede eetgewoonten en lichamelijke activiteiten voor kleine kinderen. Zo kun je hun junkfood vervangen met lekkere en gezonde snacks. Je kunt ze aanzetten tot lichamelijke activiteit door eerst goedkope kinderfietsen aan te schaffen voor je kinderen. Je kunt vervolgens investeren in een duurdere als ze eenmaal de smaak te pakken hebben. 

Laten we fysiek worden

Je hoeft niet lid te zijn van een sportteam of je in te schrijven bij een sportschool om in vorm te komen. Minder zitten en meer bewegen is een goede strategie om extra lichaamsvet te verliezen. Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen spiermassa te krijgen, waardoor je lichaam calorieën effectiever kan verbranden. Het vinden van een activiteit die je echt leuk vindt, is de sleutel tot fysiek fit zijn. Probeer elke week een andere sport of activiteit totdat je er een ontdekt die voor jou werkt. Je kunt lichaamsbeweging ook in je dagelijks leven opnemen door op de fiets naar het werk of naar school te gaan. Je kunt ook een fietstas kopen, zodat je je

spullen mee kunt nemen als je op pad gaat. Actief zijn kan je humeur verbeteren en het is gebleken dat het depressiesymptomen bij tieners vermindert.

Weet wat je moet consumeren

Kies maaltijden op basis van hun voedingsdichtheid in plaats van je te concentreren op het aantal calorieën. Voedingsdichtheid verwijst naar het aantal voedingsstoffen dat een voedingsmiddel bevat, inclusief vitamines en mineralen. Groenten en magere eiwitbronnen zijn voedzaam en kunnen je helpen gewicht te verliezen. Veel tieners schieten tekort als het gaat om voedingsrijke maaltijden. Zorg er dus voor dat je deze voedzame voedingsmiddelen opneemt in het dieet van jou of je kind. Je kunt ze een voedzame lunch geven en deze in hun rugzak dames doen om er zeker van te zijn dat ze het op school opeten.

Sla ongezonde vetten over

Kinderen en tieners hebben meer lichaamsvet nodig dan volwassenen, omdat hun lichaam nog volop in ontwikkeling is. Bronnen van voedingsvet worden vaak vermeden vanwege hun hoge caloriegehalte. Het verwijderen van teveel vet kan echter een schadelijk effect hebben op de groei en ontwikkeling. Concentreer je daarom op het eten van voedsel met gezonde vetbronnen in plaats van je vetconsumptie drastisch te verlagen. Door slechte vetten zoals gefrituurde maaltijden en suikerachtig gebak te vervangen door noten en vette vis, kun je op een gezonde manier afvallen. Gezonde vetten zijn niet alleen brandstof voor je lichaam, maar zijn ook noodzakelijk voor een goede hersenontwikkeling en algemene groei.