Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
Financieel

De voor en nadelen van investeren in crypto

Crypto. De ene is er laaiend enthousiast over, de ander moet er niks van hebben. Maar wie heeft er nou gelijk? In dit artikel zetten we voor en nadelen tegen elkaar af!

De voordelen

Laten we positief beginnen: de voordelen van crypto. Het eerste voordeel is uiteraard dat je er financieel op vooruit kan gaan. Alhoewel de crypto markt erg turbulent is, zien we vergeleken met een aantal jaar geleden een duidelijke stijging in koers. Veel mensen verwachten dan ook dat deze stijging in de toekomst door zal zetten, al is daar geen enkele garantie voor.

Een ander voordeel is dat crypto ‘decentralized’ is. Dit betekend dat geen bedrijf of persoon de macht erover heeft. Jij bent de baas over je eigen geld! Bij normaal geld (‘fiat’) is dit minder het geval, omdat er banken in het spel zijn.

Tot slot brengt crypto nog diverse andere voordelen met zich mee. Zo bestaan er crypto Visa-cards die cashback geven bij aankopen, is het versturen en ontvangen van crypto razendsnel en kun je rente ontvangen op je crypto. Dit laatste is iets wat je bij normaal geld nauwelijks meer krijgt bij de bank! Om crypto-rente te ontvangen dien je het te ‘staken’ Dit kan op platformen zoals Coinbase. Je kunt je aanmelden op Coinbase met behulp van een Coinbase referral code.

De nadelen

Dan de nadelen van crypto. Zoals we al aangeven is de cryptomarkt erg turbulent. Dit maakt crypto op de korte termijn een risicovollere investering dan bijvoorbeeld reguliere aandelen. Ook staat de cryptomarkt nog in de kinderschoenen, wat diverse risico’s met zich meebrengt. Zo is onlangs één van de grootste cryptomunten Terra/Luna van $120 naar minder dan 1 cent ingestort in een dag tijd. De oorzaak hiervoor was een digitale aanval. Dit laat maar weer zien dat crypto-technologie nog alles behalve perfect is.

Een ander nadeel is dat crypto voor veel mensen nog ingewikkeld is. Er zijn immers enorm veel verschillende munten om uit te kiezen, en worden moeilijke termen gebruikt en ingewikkelde ‘seed phrases’. Tot slot kan je bij niemand terecht als je gehackt wordt. Omdat crypto zo moeilijk te traceren is ga je je cryptomunten hoogstwaarschijnlijk nooit meer terugkrijgen. Als je gehackt wordt. Neem dus veiligheidsmaatregelen!