Wanneer mag je als passagier niet ballonvaren?

C-Air ballonvaren is in eerste instantie steeds afhankelijk van de weersomstandigheden op de dag van de ballonvaart. Afhankelijk van deze weersomstandigheden gaat een ballonvaart al dan niet door. De veiligheid van onze passagiers is bij C-Air ballonvaart top prioriteit. Wij varen niet met teveel wind, bij regen, bij onweer en wanneer er lage bewolking is. Door lage bewolking is de zichtbaarheid zeer beperkt, waardoor wij geen kwalitatieve vlucht kunnen aanbieden. Uitzonderlijk wordt ook niet gevaren bij extreem hoge temperaturen.

Mag je een ballonvaart doen tijdens een zwangerschap

Ballonvaren tijdens een zwangerschap is mogelijk, maar wij raden dit absoluut niet aan. Indien je toch wenst te ballonvaren tijdens een zwangerschap is dit steeds op eigen risico. De wind is steeds variabel. Het is mogelijk dat wij opstijgen of landen met een aantal knopen wind. Uiteraard steeds binnen een wettelijk kader, maar het is mogelijk dat er toch meer wind is en dat de mand een aantal keer tegen de grond botst. Je lichaam vangt deze dan op, maar tijdens een zwangerschap kan dit een risico vormen.

Zijn er leeftijdsbeperkingen om mee te vliegen met een hete luchtballon?

Het antwoord hierop is neen. Alle kinderen mogen meevaren, maar sommige kinderen hebben een enorme schrik van de brander die de luchtballon warm stookt. Het is op voorhand moeilijk te voorspellen of een kind hier al dan niet op zal reageren. Verder raden wij ook om het kind oorbeschermers aan te doen tegen het lawaai van de brander. Een kind kan in een ballonmand naar buiten kijken door de opstap gaten in de mand. Vanaf 1m20 kunnen zij over de mand kijken. Een opstapje mag ook steeds worden meegenomen, waardoor kinderen kleiner dan 1m20 ook over de ballonmand kunnen kijken.

Ook 80 plussers kunnen meevaren. Deze passagiers plaatsen wij op voorhand in de mand, waardoor zij zichzelf niet over de mand moeten tillen. Ook bij de landing kunnen wij de mand op de grond leggen. Indien deze passagiers een extra ondersteuning nodig hebben, weten wij dit graag op voorhand. Indien je geen privévaart hebt geboekt, is dit zeer belangrijk om de ruimte te kunnen inschatten die nodig is om een comfortabele vaart te kunnen garanderen.

Kunnen passagiers met beperking meevliegen?

Dit is uiteraard geen enkel probleem. Wij moeten wel op voorhand weten dat er bijvoorbeeld rolstoel patiënten meevaren, vermits dit een grote ruimte in onze mand in beslag neemt. Ook deze passagiers zijn meer dan welkom.

https://www.cair-ballonvaart.be