Zakelijke Telefonie Specialisten
Image default
ZZP

Zakelijke taken die je zelf zal moeten uitvoeren

Door een eigen bedrijf op te richten, treed je toe tot een wereld vol verplichtingen die je als werknemer bij een bedrijf niet hebt. Zo zijn er enkele specifieke taken die je als baas zelf zult moeten uitvoeren. Op de website ZZPvergelijker.nl lees je alles wat je nodig hebt als zzp’er.

– Om te beginnen ben je zelf verantwoordelijk voor het inschrijven van je bedrijf in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Alvorens dat te doen zal je een goed bedrijfsplan moeten samenstellen en een passende bedrijfsnaam voor je onderneming moeten bedenken. Tevens zal je over wat geld moeten beschikken om de eerste basiszaken voor je bedrijf in orde te kunnen maken. Ook het kiezen voor een ondernemingsvorm is dan van belang. De meeste zzp’ers laten zich als eenmanszaak inschrijven.

– Vervolgens zal je zelf aan je je online en offline marketingstrategieën moeten werken om zodoende onder andere: 

* klanten of cliënten te werven;

* je product onder de aandacht van je doelgroep te brengen;

* je naamsbekendheid te vergroten; en

* je concurrentiepositie binnen een bepaalde bedrijfstak veilig te stellen. Ofschoon je deze marketingtaken zelf kunt uitvoeren, is het een feit dat degenen die daartoe een gespecialiseerd consultant bedrijf inhuren via succesvollere hun campagnes hun product op de markt zetten. Op die manier betaalt een dergelijke investering zichzelf dus terug.

Als zzp’er zal je veelal ook zelf verantwoordelijk zijn voor het doen van je administratie, waaronder ook je financiële administratie valt. Voor deze taak is het aan te raden om reeds in een vroeg stadium een zakelijke rekening te openen.

Welke overige wettelijke regelingen zijn op jou van toepassing?     

Je gaat er natuurlijk voor om snel en regelmatig betalingen binnen te krijgen op je zzp rekening. Natuurlijk is er als zzp’er meer om rekening mee te houden. Aangezien je vaak verschillende opdrachtgevers hebt, vallen je werkzaamheden onder de overeenkomst van opdracht. Deze overeenkomst is een overeenkomst van regelend recht, wat het mogelijk maakt om zelf voorwaarden te formuleren die van toepassing zullen zijn in je verhouding met een eventuele klant. Om je daarmee op weg te helpen heeft de belastingdienst enkele modelovereenkomsten die je naar je eigen bedrijfsomstandigheden, kunt aanpassen.

Een volgende verplichting die je als zzp’er hebt, is de verplichting om bij de gemeente aan te geven dat je op je woonadres een bedrijf zal vestigen, indien je thuis werkt. Je bedrijf moet namelijk passen in het bestemmingsplan van je gemeente en geen gevaar vormen voor het milieu. Mocht je bijvoorbeeld chemische stoffen in je garage gebruiken bij de vervaardiging van je product, dan zal je daartoe een milieuvergunning moeten aanvragen door het vermelden van je bedrijfsactiviteiten bij de gemeente. De kosten die je maakt door thuis te werken, kan je vermelden bij je aangifte inkomstenbelasting en btw.

https://www.zakelijketelefoniespecialisten.nl/zakelijke-dienstverlening/